Megvan a Spanyol Kupa két El Clásicójának időpontja • SportTV

Megvan a Spanyol Kupa két El Clásicójának időpontja

Sport TV avatar Sport TV 2023. 01. 31. 15:17    
Olvasási idő: < 1 perc

Sorsoltak a Spanyol Kupában, immár hivatalos, hogy az elődöntőben március 2-án és április 5-én csap össze egymással a Real Madrid és a Barcelona, és mindkét meccset a Sport1-n lehet majd megnézni. A másik ágon az Osasuna és az Athletic Bilbao találkozik majd március elsején és április negyedikén.

Ancelotti és Xavi kétszer is összecsap a kupában. (Fotó: getty Images)

A Spanyol Kupa sajátos lebonyolítása szerint egyedül az elődöntőben játszanak oda-vissza vágós rendszerben a csapatok, ezért nagy öröm a futballkedvelőknek, hogy a sors úgy hozta, itt csap most össze a két nagyágyú, a Barcelona és a Real Madrid, így két újabb El Clásicót is kapunk erre a szezonra. Az Athletic Bilbao jelenléte is érdekes, hiszen a 31-szeres kupagyőztes után a baszkok szerezték a legtöbb győzelmet ebben a sorozatban, szám szerint 23-at, míg a Real Madridé a dobogó harmadik foka 19 sikerrel. A katalánok 2021-ben, a Real 2014-ben, a zsinórban negyedik szezonban is elődöntős Bilbao pedig 1984-ben emelte fel utoljára a kupaserleget, az Osasuna legjobb eredménye eddig egy finálé, amit 2005-ben vívott.

A spanyol bajnokság tabellájának első helyén a 47 pontos Barcelona áll a 42 pontos bajnoki és BL-címvédő Real előtt. Az egymás elleni bajnokijukat azonban a fővárosiak nyerték 3-1-re, de a Szuperkupa fináléját a Barcelona nyerte 3-1-re Rijádban, a kupapárharc eredménye tehát már csak ezért is megjósolhatatlan.

A Real Madrid klubvilágbajnokságon való szereplése miatt változik az elődöntő menetrendje, az első mérkőzéseket nem a jövő héten vívják, ahogyan eredetileg tervezték, hanem március elsején és másodikán, míg a visszavágókra április negyedikén én és ötödikén kerül sor. Az El Clásicókat a Sport1-en, a másik két elődöntős meccset a Sport2-n lehet majd megnézni.

A két El Clásico:

Real Madrid – Barcelona: március 2., csütörtök 21:00, Sport1 (élő)

Barcelona – Real Madrid: április 5., szerda 22:00, Sport1 (élő)

Az Osasuna – Athletic Bilbao párharc meccsei:

Osasuna – Athletic Bilbao: március 1., szerda 21:00, Sport2 (élő)

Athletic Bilbao – Osasuna: április 4., kedd 22:00, Sport2 (élő)