ETO: kötelező győzelem Törökországban • SportTV

ETO: kötelező győzelem Törökországban

2023. 02. 05. 13:30    
Olvasási idő: 2 perc

Három élő női nemzetközi kupameccset kínálunk önöknek, a Győr BL- és a Siófok és a Mosonmagyaróvár Európa-liga-találkozóját. Az ETO-nak kötelező nyernie Belediyesiben, ha továbbra is el akarja kerülni a nyolcaddöntőt. 
Másik két csapatunk is idegenben, Skandináviában lép fel, lényegesen kisebb yőzelmi esélyekkel… S ráadásul persze nem maradhat el összegző jellegű beszélgetős műsorunk, a Harmadik Félidő sem.

Sandra Toft jó játékot és győzelmet vár Törökországban (Foto: gyorietokc.hu)

KASTAMONU–GYŐR

 Ha a török bajnok veszít, matematikailag sem juthat már be a rájátszásba. Ősszel az ETO az Audi Arenában roppant fölényes 44–25-ös győzelmet aratott a két együttes idénybeli első találkozóján. A Győr hárommeccses győzelmi sorozata véget ért Metzben , a Kastamonu viszont csupán egyszer nyert az egész idényben, az 5. fordulóban a Lokomotiva Zagreb ellen.
Ambros Martín csapata védekezik a leghatékonyabban az egész mezőnyben 292 gólt kapott, ez meccsenként csupán 24.6-es átlagnak felel meg.
A legutóbbi bajnoki mindkét csapat győztesen teljesítette: az ETO 28–21-re legyőzte az Európa-ligás Mosonmagyaróvárt, a Kastamonu az Adasogakit 39–32-re.
„Hosszú utazás vár ránk, amit meg fogunk érezni. Ugyanakkor el kell mennünk és egy jó meccset játszanunk. A Kastamonu egyre jobban és jobban teljesít az idény folyamán. Hamarosan véget ért a csoportkör, és mindent bele fognak adni az utolsó mérkőzéseikbe.  Otthon mindig jobban játszanak, mint idegenben, így lehetnek nehézségeink. Minden edzésen és meccsen vannak külön célok, akár védekezésben, akár a lerohanásokban, ezért a lehető legjobb formába kell lendülnünk” – nyilatkozta a győri honlapon szokásos mini-videointerjúban Sandra Toft, a zöld-fehérek dán világklasszisa.

MOLDE–SIÓFOK  (El, A-csoport)

A Molde elvesztette mindhárom első körös meccsét, így nyernie kell halvány továbbjutási reményei táplálásáért. A Siófok a nytó vereség után kétszer is nyert, a Dortmund és a Molde ellen. A Balaton-partiak csapata a második leghatékonyabban védekező együttes, összesen csupán 75 gólt kapott eddig (25.3 meccsenkénti átlag).
A Siófok korábbi, a Molde jelenlegi edzője, Tor Odvan Moen véleménye: „Van még egy utolsó esély a versenyben maradásra ebben a csoportban, és ez a vasárnapi győzelem. Mindenképpen megragadjuk ezt a lehetőséget. Szükségünk van néhány pontra a tabellán.”
A legfiatalabb Obaidli nővér, Mona a Molde házi gólkirálya, 24 találata a sorozat teljes góllistájának 3. helyére teszi.
A Molde a hazai bajnokság C-csoportjában 30–23-ra kikapott az éllovas Soola HK-tól, a Siófok meglepő vereséget szenvedett a Békéscsabától otthon 29–27-re.

IKAST–MOSONMAGYARÓVÁR (B-csoport)

Az Ikast esélyes rá, hogy harmadik évben egymás után negyeddöntős helyet szerezzen, ha legyőzi az óváriakat. Ebben a három sorozatban a dán csapat egyetlenegy vereséget szenvedett a csoportkörben, még 2021 januárjában a Paris ’92-től idegenben. Az együttes bal oldalon erősebb, Emma Friis a balszélső, a balátlövő Ingrid Bakkerud a házi gólkirály. A csapat kapusa Jessica Ryde az EHF El-honlapjának: „Eddig jól teljesítettünk, és izgatottan várjuk a csoportkör utolsó mérkőzéseit. Szeretném a védekezésemnek és az európai meccseinken és a válogatottban szerzett tapasztalataim nevéhez fűzni a jó védési százalékomat.”
Az óváriak egyik legjobbja a szlovák Barbora Lancz jobbátlövőként 18 sikeres lövéssel házi gólkirály.
Az Ikast a dán bajnokságban szoros 34–33-as győzelmet aratott a Nyköbing ellen, az Óvár 28–21-re kikapott a szuper Győrtől.
„Csapatunknak a saját játékmenetünkre kell koncentrálnia, védekezésünket a nemzetközi elitcsapatok szintjén kell kezelnünk, így nem engedhetjük meg magunknak a technikai hibákat és jó döntéseket kell hoznunk, még nagy iramú játékmenetnél is. Ez nem könnyű feladat, de addig nem tudjuk magunkat magasabb szintre fejleszteni, amíg ezt nem tudjuk elsajátítani” – idézte az EHF kupahonlapja Gyurka János vezetőedzőt.

NŐI KÉZILABDA EUROKUPÁK. Sport1 13:15 GK Kastamonu Belediyesi–Győri Audi ETO KC BL-csoportmérkőzés. 11. forduló  (kommentátor: Bartha Zoltán, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakkommentátor-szakértő: Borsos Attila és Tóth Tímea); Sport1 15:45 Molde Handbold–Siófok KC El-csoportkör, 4. forduló (kommentátor: Fülöp Marcell, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakkommentátor-szakértő: Borsos Attila és Tóth Tímea); Sport1 17:45 Ikast Herning–Motherson Mosonmagyaróvár KC BL-csoportkör, 4. forduló (kommentátor: Bartha Zoltán, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakkommentátor-szakértő: Borsos Attila és Tóth Tímea); 19:30 Harmadik félidő kézilabda-talkshow (műsorvezető: Petur András)