Nedim Remili: Alig várom, hogy elkezdődjön ez az új kaland, csodálatos lesz • SportTV

Nedim Remili: Alig várom, hogy elkezdődjön ez az új kaland, csodálatos lesz

2023. 02. 08. 22:04    
Olvasási idő: 2 perc

A Telekom Veszprém szerdán a GOG elleni BL-mérkőzés előtt jelentette be, hogy a klubnál folytatja pályafutását Nedim Remili, olimpiai és világbajnok kézilabdázó, aki 2026-ig kötelezte el magát a bakonyiakhoz. A szerdai BL-meccs félidejében adta első interjúját Veszprém-játékosként a sorozatot közvetítő Sport TV-nek.

Bedim Remili első interjúja a Sport TV-nek.

Remili az anyagi problémákkal küzdő Kielcétől érkezett. Január 29-én még vb-döntőt játszott, majd felgyorsultak az események, míg végül megtörtént a bejelentés a klubváltásról. A csoportkörben nem léphet még pályára, a BL-ben csak az egyenes kieséses szakasztól lesz bevethető. Ettől függetlenül ott volt a Veszprém Arénában a GOG ellen végül 36-37-re elveszített mérkőzésen. A félidőben adott egy villáminterjút a Sport TV-nek.

„Az igazat megvallva őrületes és gyors 10 nap volt. 2-3 szabadnapom volt a vb után, majd elkezdődtek az egyeztetések a Veszprémmel és a Kielcével. Nehéz, szituáció volt, minden gyorsan történt. Meg kellett találnunk a legjobb megoldást, ráadásul gyorsan, ami nehéz és stresszes volt mindenkinek, de megszületett a megállapodás, és nagyon boldog vagyok, hogy itt lehetek. Hogy őszinte legyek, nehéz picit azt nézni, ahogy a jövőbeli csapattársaim játszanak, mert szeretnék már most azonnal segíteni nekik, de még nem tudok. Azonban kihasználom az időmet, pihenek és dolgozom azon, hogy mielőbb bevethető legyek” – válaszolta arra kérdésre, hogyan teltek az elmúlt napjai,

Kitért arra is, mit gondol a veszprémi szurkolókról, a klubról és a jövőbeli csapattársakról: „Mindenki tudja, hogy ez az aréna a legjobb hangulatú a kézilabdavilágban. Természetesen örömmel tölt el és megtiszteltetés, hogy egy ilyen klubban, ilyen hangulatú arénában, ilyen közönség előtt játszhatok majd, és már alig várom ezt. A srácok egy részét ismerem, főleg Kentint és Rodrigót, velük már játszottam korábban a válogatottban és a PSG-ben, ők csak nagyon jó dolgokat mondtak nekem a csapatról, a klubnál folyó munkáról és az itteni viszonyokról. Már alig várom, hogy elkezdődjön ez az új kaland számomra, csodálatos lesz, bár az első pár nap nem lesz könnyű, hiszen nem beszélek magyarul, de igyekszem majd tanulni egy kicsit. Meg kell továbbá ismernem a csapattársakat, az edzőket és a klub munkatársait is, de tényleg várom már, hogy végre edzhessek és játszhassak, hiszen nekem ez a legfontosabb. Izgatott vagyok.”

A Veszprémre még három csoportmérkőzés vár a BL-ben a Magdeburg, a Porto és a PSG ellen. Jelenleg a csoport második helyén állnak a bakonyiak. Az OTP Bank-Pick Szeged csütörtökön lép pályára ebben a BL-fordulóban, szintén dán ellenfél vár Juan Carlos Pastor tanítványaira, az Aalborg lesz az ellenfél.

Aalborg – OTP Bank-Pick Szeged: február 9., csütörtök 18:00, Sport1 (élő); kommentátor: Méhes Gábor