Hétvégén az NBA legnagyobb sztárjai varázsolnak az All-Star-gálán és a Sport TV-n • SportTV

Hétvégén az NBA legnagyobb sztárjai varázsolnak az All-Star-gálán és a Sport TV-n

Sport TV avatar Sport TV 2023. 02. 16. 16:17    
Olvasási idő: 2 perc

2023-ban Salt Lake City és a Utah Jazz otthona ad otthont az All-Star-hétvégének. Magyar idő szerint szombat hajnaltól hétfő hajnalig varázsolnak a legnagyobb csillagok, és a Sport TV jóvoltából az esemény egyetlen pillanatáról sem maradunk le. Mindhárom nap eseményei láthatóak lesznek élőben és felvételről egyaránt.

LeBron és Giannis. Idén nem egy csapatban, hanem egymás ellen játszanak. (Fotó: Getty Images)

Az NBA számára a szezon egyik legfényesebb csúcspontja a szezonfelező All-Star-gála, ahol pénteken a fiatalok vívnak meg egymással, szombaton a legjobb triplázók és zsákolók vetélkednek, míg az egész csúcspontjaként vasárnap összecsapnak a legnagyobb játékosok. Ez egy olyan háromnapos happening, ahol a kosárlabda leglátványosabb, legizgalmasabb, legszemkápráztatóbb megmozdulásain van a fókusz, és az NBA minden követ megmozgat azért, hogy a bemutató jelleg mellett izgalom és küzdelem is legyen a parketten. A Sport TV mindent élőben közvetít, a feltörekvő fiatalok pénteki tornájától kezdve, a szombati tripladobón és zsákolóversenyen át a vasárnapi All-Star-draftig és meccsig.

Szombat hajnal: A feltörekvő fiatalok tornája

Ha valaki meg szeretne ismerkedni az NBA legfiatalabb első- és másodéves játékosaival, és vetne egy pillantást néhány olyan játékosra, aki most még a fejlesztőligában játszik, de az idei drafton előkelő helyen kelhet el, akkor mindenképp nézze meg ezt a minitornát. Pau Gasol, Deron Williams, Joakim Noah és Jason Terry vezetésével négy hétfős csapat játszik egy minitornát. Háromba az NBA legtehetségesebb fiataljaiból draftoltak játékosokat (az első hat helyen Paolo Banchero, Franz Wagner, Evan Mobley, Josh Giddey, Jalen Green és Bennedict Mathurin kelt el), Jason Terry feladata pedig az lesz, hogy a G League legjobbjait vezesse harcba. Közülük Scoot Henderson az a játékos, aki a 2023-as draft egyik legnagyobb csillagának ígérkezik.

NBA All-Star, Rising Stars: február 18., szombat 3:00, Sport1 (élő); 13:15, Sport1 (felv.)

Vasárnap hajnal: Zsákolóverseny, tripladobó

Az izgalmas egyéni versenyek mindig nagyon sok lehetőséget adna a találgatásra, illetve mindig van miről beszélni a helyi idő szerint szombat esti zsákolóverseny, tripladobó és ügyességi vetélkedő után. Az ügyességi vetélkedőn három csapat verseng egy labdavezetésre, passzolásra és dobófeladatokra fókuszáló pályán. Idén az újoncok, a Utah Jazz (mint hazai csapat) és az Antetokounmpo testvérek (Giannis, Thanasis és Alex) vesznek részt ezen. A tripladobón 8-an indulnak (Tyrese Haliburton, Buddy Hield, Damian Lillard, Anfernee Simons, Lauri Markkanen, Jayson Tatum, Kevin Huerter és Tyler Herro), a zsákolóversenyen négyen mutatják meg tudásukat. Trey Murphy III a Pelicansből, Kenyon Martin Jr a Rocketsből, Jericho Sims a Knicksből és Mac McClung, aki a szezonban eddig a G League-ben szerepelt, de most kapott szerződést a Philadelphia 76erstől. Ő nagy közönségkedvenc lehet, mert mindössze 188 centiméter magas, de hihetetlen rugói vannak.

NBA All-Star, Skills Challenge: február 19., vasárnap 2:00, Sport1 (élő); 22:00, Sport1 (felv.)

Hétfő hajnal: A gálameccs, Team LeBron VS Team Giannis

Az egy főre jutó NBA-sztárok száma nem is lehetne annál magasabb, mint a Vivint Arenában vasárnap este. LeBron James és Giannis Antetokounmpo lesz a csapatkapitánya annak a két 12 fős csapatnak, amelyben az NBA jelenlegi legjobbjai kapnak helyet (leszámítva persze a sérülteket, akik nem tudnak most pályára lépni). Először fordul majd elő az, hogy a feldobás előtt fél órával úgy választják majd ki a csapattársakat, ahogyan kosáredzésen szokták a fehér és színes pólósokat. Itt azonban a csodaszép kék és a pirosas-sárgás dresszeket osztják majd ki a játékosoknak. LeBron James az NBA-rekordot jelentő 19. All-Star-szereplésére készül, Kareem Abdul-Jabbarral lesznek együtt rekorderek innentól fogva, és amióta bevezették a csapatkapitányos/draftolós lebonyolítást a kelet-nyugat gála helyett, mindig csapatkapitány volt, és eddig mind az öt alkalommal nyert is. Elég szép sorozat ez. Ha ő lenne a meccs MVP-je esetleg, azzal megszerezné negyedik All-Star MVP-trófeáját, amivel beérné a két rekordert, Kobe Bryantet és Bob Pettit-et. Azt talán felsorolni sem kell, kik miatt érdemes odakapcsolni, hiszen valóban a krém lesz majd a parketten, de a két említett csapatkapitány mellett például a népszerűségi listákon előkelő helyen szereplő Luka Doncic, Kyrie Irving, Nikola Jokic, Donovan Mitchell vagy épp Jayson Tatum is pályára lép.

NBA All-Star-mérkőzés: február 20., hétfő 1:30, Sport1 (élő); 15:15, Sport1 (felv.); 21:00, Sport2 (felv.)