Rasmus Lauge a BL-győzelemről: Ott van a fejemben, hogy most vagy soha • SportTV

Rasmus Lauge a BL-győzelemről: Ott van a fejemben, hogy most vagy soha

2023. 02. 20. 17:28    
Olvasási idő: 2 perc

A Telekom Veszprém világ- és Európa-bajnok csapatkapitánya, Rasmus Lauge 2023 nyarán hazaigazol Dániába, és a Bjerringbro-Silkeborg játékosa lesz. A világklasszis a Sport TV Harmadik Félidő című műsorának vendége volt, ahol beszélt a csapatváltásáról. Szóba került, hogy az ő fejében is ott motoszkál az, hogy talán idén van utoljára reális esélye BL-t nyerni.

Rasmus Lauge a Magdeburg ellni BL-mérkőzésen (Fotó: telekomveszprem.hu / Peka Roland)

A dán kiválóság, Rasmus Lauge 2019-ben a Flensburgtól igazolt a Telekom Veszprémhez. A bakonyiakkal azóta kétszer is eljutott a kölni négyesdöntőig, de a BL-trófeát még nem nyerte meg. Ez a trófea még hiányzik az egyébként illusztris gyűjteményéből. 2023 nyarától Dániában, egykori klubjában, a Bjerringbro-Silkeborgban folytatja pályafutását, ez a gárda a Veszprémmel ellentétben jelenleg nem tartozik a világ legszűkebb elitjéhez. Felmerül a kérdés, hogy érzi-e azt, hogy az idei lehet az utolsó esélye a BL-győzelemre: „Nyilvánvalóan, ott van a fejemben, erre könnyű válaszolni. Ha nagyon életszerűen és pragmatikusan közelítjük meg, akkor valóban ez az utolsó esélyem, hogy behúzzam a Bajnokok Ligáját. Persze, hogy gondolok erre, álmodok erről, úgyhogy erre is koncentrálok” – fogalmazott Rasmus Lauge a Harmadik Félidőben.

„Az a vágy, hogy hazamenjek, az otthonomhoz, a családomhoz, a barátaimhoz közel. A lányom iskolás lesz a nyáriszünetet követően, szeretném, hogy dán iskolába járjon, hogy ne kezdje újra meg újra. Nem az iskolarendszerről van szó, hanem arról, hogy újrakezdi a barátkozást, a beilleszkedést, sokkal inkább erre koncentrálunk. Egyszerűen kényelmesebb, kellemesebb odahaza játszani, közel ahhoz, ami kedves a szívünknek. Ez a legfőbb ok” – indokolta meg a játékos a műsorban, hogy miért döntött a hazaigazolás mellett.

„A munkateher, a mérkőzésteher Mikkelen szezon közben, ennek megvan a maga ára, mentálisan, fejben ez nagyon nehéz, ez egy kemény munka. Lehet bármit mondani, hogy legyünk hálásak, végezzük a dolgunkat, stb… Megértem, de ettől függetlenül mi is emberek vagyunk, és ha ő azt mondja, ez túl sok, azt teljes mértékben megértem” – nyilatkozat azzal kapcsolatban, hogy válogatottbeli csapattársa, Mikkel Hansen a világbajnokság megnyerése után bejelentette, hogy ideiglenes felhagy a kézilabdázással.  Ezután elárulta, hogy az ő esetében nem ez áll a döntés hátterében, hiszen számára az elvárások még nagyobbak lesznek Dániában. Mosolyogva megjegyezte, hogy mivel nem beszél magyarul, most nem ért meg minden kritikát, véleményt, amit róla és a csapatáról írnak, de Dániában ez már nem így lesz. Másfajta lesz a nyomás, mint most, de lesz rajta.

Leszögezte, természetesen nem levezetni készül, és igenis az a célja a Silkeborggal, hogy visszatérjen a Veszprém Arénába, és BL-meccsen játsszon. „Nem visszavonulás céljából megyek, nem építem le a karrierem, hanem nyomom, hajtom annak érdekében, hogy a hazai, gyerekkori, nevelő csapatom eljusson újra a Bajnokok Ligájába.”

A csoportja második helyén álló Telkom Veszprémre a BL-csoportkör hátralévő két fordulójában komoly téttel bíró mérkőzések várnak, előbb a Porto majd a PSG ellen. A magyar csapatnak ugyanannyi pontja van, mint a Magdeburgnak (16 pont), ám az egymás elleni eredmény a németeknek kedvez. Ha a Veszprém nem szeretne pályára lépni a nyolcaddöntőben, több pontot kell szereznie ezekben a fordulókban, mint a Bundesliga-címvédője. A Sport1 mindkét meccset élőben közvetíti.