Nem a mez(felirat) teszi az Intert • SportTV

Nem a mez(felirat) teszi az Intert

2023. 05. 11. 06:08    
Olvasási idő: < 1 perc

Meglehetősen szokatlan, szponzorfelirat nélküli mezben nyerte meg a Bajnokok Ligája-elődöntő első felvonását az Internazionale. Az ok egyszerű, a nem is olyan rég még szárnyaló, eddig főtámogató kriptovalutacég a szakadék szélére került, és az idén még nem fizetett a klubnak.

Az Internazionale repülőrajtot véve, Edin Dzeko és Henrih Mhitarjan góljával 2-0-ra legyőzte a Milant a Bajnokok Ligája-elődöntő első felvonásán, de amennyire szokatlan volt a villámrajt (a 11. percre kialakult a végeredmény!), annyira szokatlan volt ezen a szinten a kék-feketék dressze. Azért a BL-ben a legjobb négy közé jutó csapatok között kevés olyanra emlékezhetünk a modern időkből, amely mezszponzor nélkül lépett pályára. Pedig az Inter 2021 szeptemberében 85 millió eurós szponzori szerződést kötött a kriptovalutában „utazó” DigitalBits nevű céggel, csakhogy utóbbi a szezonban nem teljesítette a vállalt kötelezettségeit. Olasz lapértesülések szerint még az első részlet sem futott be a milánói klub számlájára.

Az idény korábbi részében sokáig csak az ifjúsági, illetve a női együttes mezéről tűnt el a támogatói felirat, április végétől aztán a férficsapat is „tiszta” dresszben lépett pályára a Serie A-ban, a BL-ben pedig most jött el a szomorú premier. Az Inter megpróbált ugyan új szponzort keresni az évad hátralévő részére, de fáradozásai hiábavalónak bizonyultak.

A DigitalBits 2021 novemberében volt a csúcsot, azt követően azonban a kriptovaluták piaca bezuhant. Mára már csak egy tized százalékát éri a cég a másfél évvel ezelőtti csúcsának. Az Inter mellett az Európa-liga-elődöntős Roma sem kapta meg a szponzori pénzét a vállalkozástól, a „farkasok” jelenleg a város dicső múltjára emlékezve „SPQR” feliratú mezben futballoznak.