Rangos díjat kapott az MSÚSZ-től Takács Rita és „A Calcio Titkai”-ért Kéri András Dániel • SportTV

Rangos díjat kapott az MSÚSZ-től Takács Rita és „A Calcio Titkai”-ért Kéri András Dániel

2023. 05. 22. 18:15    
Olvasási idő: 2 perc

Pécsen tartotta éves közgyűlését és díjátadóját a Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ). A ceremónián Gyulai István-díjat kapott Takács Rita, „A Calcio Titkai” című sorozatunk pedig Nívódíjban részesült, amelyet Kéri András Dániel vett át. A legjobb szakértőnek járó Lázár Bence-díjat 2023-ban Wéber Gábor kapta.

Kéri András Dániel és Takács Rita az elismerésekkel. (Fotó: MSÚSZ/Cseh Peter)

Takács Rita Gyulai István-díjat kapott. Csaknem 15 éve a Sport TV munkatársa, élő sportközvetítéseink műsorvezetője, jelenleg a Nyerő SzériA című, az olasz labdarúgással foglalkozó magazinműsorunk háziasszonya. Gyakornokként kezdett a televíziónál, ahol előbb segédszerkesztő, majd szerkesztő, később riporter és műsorvezető lett. 2011-ben jött mélyvíz, amikor az akkor induló, nagyszabású show-műsorunk, a Harmadik Félidő egyik társműsorvezetőjeként kapott szerepet. Az évek során csatornáink egyik legkedveltebb, legismertebb arcává vált, akit a labdarúgás és a kézilabda szerelmesei is nagyon jól ismernek. Laudációjában Máté Pál, a Sport TV főszerkesztője is kiemelte, nagyon örül annak, hogy 2009-ben úgy döntött, lehetőséget ad az ifjú tehetségnek, hisz az idő őt igazolta.

Nívódíban részesült „A Calcio Titkai”, a magyar sporttelevíziózás történetében eleddig egyedülálló vállalkozás, amely hat részben tett kísérletet arra, hogy feltárja az olasz foci titkait. Az elismerést szakértőnk, Kéri András Dániel vette át, ő eredt a titok nyomába. Meglátogatta Madridban a jelenkori futball legeredményesebb edzőjét, a BL-címvédő Real Madridot irányító Carlo Ancelottit, Torinóban a Juventus hatszoros olasz bajnok mesterét, Massimiliano Allegrit, Rómában az olaszként Premier League-et nyerő, Claudio Ranierit, Milánóban az AC Milan és az olasz válogatott egykori legendáját, Franco Baresit, Budapesten pedig a magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi is interjút adott neki. A sorozatot újra meg lehet tekinteni az AMC Mikrón.

A Sport TV és az MSÚSZ általa közösen alapított, az év szakkommentátorát megillető, egykori kiváló kollégánkról, Lázár Bencéről elnevezett díjat Wéber Gábor, az M4 Sport Formula-1-szakértője kapta 2023-ban. Az elismerést a tragikusan fiatalon elhunyt Lázár Bence édesapja, Lázár Ernő adta át a pécsi Kodály Központban.

Az MSÚSZ további díjazottjai:

az év fiatal sportújságírója (Boskovics Jenő-díj):
Balázs Boldizsár, az Eurosport kommentátora
nívódíj:
Kolumbán Sándor, a Marosvásárhelyi Rádió munkatársa
Kék Európa Stúdió
Somogyi Zsolt, a Nemzeti Sport újságírója
Czeglédi Zsolt, az MTI/MTVA fotóriportere
Bencsik Róbert szerkesztő-riporter és Kovács Barnabás producer a Spíler TV-n vetített, „A jószemű José” című filmért

Gyulai István-díj:
Szucher Ervin erdélyi újságíró
Horog László székesfehérvári sportújságíró
Edvi László, az Origo.hu sportrovatának munkatársa
Tóth Bálint, az M4 Sport szerkesztő-riportere
Suba Kata, a Sportrádió szerkesztője

Farkas József-díj:
Török Attila, a Nemzeti Sport fotóriportere

Feleki László-díj:
Tóth Anita, a Magyar Olimpiai Bizottság kommunikációs igazgatója
Szujó Zoltán, a Sportrádió műsorvezetője

életműdíj:
Buzgó József, a Nemzeti Sport korábbi főszerkesztője;
Rédei Ferenc, az egykori Népszabadság fotórovatának vezetője