A FINAL4 döntője volt a Sport TV eddigi legnézettebb közvetítése 2023-ban • SportTV

A FINAL4 döntője volt a Sport TV eddigi legnézettebb közvetítése 2023-ban

Sport TV avatar Sport TV 2023. 06. 05. 11:50    
Olvasási idő: < 1 perc

Nem okozott meglepetést a női kézilabda Bajnokok Ligája négyesdöntője, hiszen a helyszíni rekordnézőszám mellett a Sport1-en is kiváló nézettséget hozott az esemény.

Az ezüstérmes FTC-Rail Cargo Hungaria csapata. (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

Fantasztikus hangulat, hihetetlenül izgalmas mérkőzések jellemezték a 2023-as női kézilabda Bajnokok Ligája négyesdöntőjét. Az MVM Dome-ban világrekord dőlt, hiszen szombaton és vasárnap is 20.022 néző előtt játszottak a csapatok, ennyien még soha nem voltak női kézilabdamérkőzésen. Két magyar csapat is érintett volt, és végül FTC-Rail Cargo Hungaria jutott drámai mérkőzésen a döntőbe, ahol Vipers Kristiansand volt az ellenfele. Végül a norvég együttes kerekedett felül a fináléban. A Győri Audi ETO KC vasárnap az Esbjerg ellen bronzérmet szerzett.

A FINAL4-t körülvevő felfokozott érdeklődés a televíziós nézettségi adatokon is meglátszik. A Nielsen Közönségmérés adatai alapján a két nap során 700.000-en kapcsoltak legalább egy percre az élő közvetítésre. Nem meglepő, hogy mivel a történelem során először volt két magyar csapat az eseményen, még soha nem volt ilyen nézett a FINAL4 szombati játéknapja, és az FTC – Esbjerg mérkőzés volt az elmúlt öt év legnézettebb elődöntős mérkőzése.

A Sport TV facebook-oldalára kikerült egy egyperces videó Emily Bölk Esbjerg elleni, mindent eldöntő győztes góljáról. A videó jelen pillanatban már 860.000-nél is több embert él el, és több, mint 142.000 interakciót generált. Ezzel párhuzamosan kommentátorunkról, Méhes Gáborról is publikáltunk egy videót, amelyben az ő reakcióját látjuk erre a szituációra. Ez a két videó generálta ebben az évben a legnagyobb aktivitást a Sport TV facebook-oldalán. 

A Nielsen közönségmérés adatai alapján az FTC-Rail Cargo Hungaria – Vipers Kristiansand mérkőzés volt a 2023-as év eddigi legnézettebb közvetítése a Sport1-en. A kereskedelmi szempontból kiemelten fontos 18-49 éves férfi tévénézők 12,2 százaléka nézte a finálét, amivel ebben a korcsoportban a Sport1-volt a legnézettebb csatorna Magyarországon az adott idősávban (17:44-19:37). A teljes lakosság tekintetében négy, a 18-49 éves férfiak körében hat éve nem nézték ennyien a női BL-döntőt.