Kyrie Irving és LeBron James újra egy csapatban? • SportTV

Kyrie Irving és LeBron James újra egy csapatban?

2023. 06. 06. 16:10    
Olvasási idő: 2 perc

Olyan érdekes, hogy Kyrie Irving és LeBron James háza táján mindig történik valaki. Most például arról beszélnek, hogy Irving szeretné Dallasba csábítani egykori csapattársát. A meglepő az, hogy Irvingnek nincs is szerződése a következő szezonra még.

Volt három remek szezonjuk együtt, bajnokok is lettek 2016-ban. (Fotó: Getty Images)

A Dallas Mavericks szezonja elképesztően nagy csalódás volt a szurkolóknak, hisz még a play-int sem érte el a csapat. Nem jött be az a húzás, hogy szezon közben megszerezték a nyáron lejáró szerződésű Kyrie Irvinget a Brooklyn Netstől. A Los Angeles Lakers ezzel szemben úgy jutott el a nyugati döntőig, hogy a cserehatáridő előtt felforgatta a keretét, és sokkal jobban szerepelt a szezon második felében.

Ezért meglepő az a hír, amit a cserepletykák egyik legfőbb guruja, Shams Charania osztott meg a közönséggel. Nevezetesen, hogy Kyrie Irving azon ügyködik, hogy LeBron Jamest a Dallas Maverickshez csábítsa, és ott Luka Doncic-csal kiegészülve egy szupertriót alkossanak…

Nehéz elképzelni, hogy ez nem csak egy légből kapott valami, de ha Shams Charania mondja, akkor muszáj hinni benne.

A tények:

  • 2017-ben Kyrie Irving azért cseréltette el magát a Cleveland Cavalierstől, mert nem akart másodhegedűs lenni James mögött. A szakítás nem volt túl szép, még ha nyilvánosan LeBron James nem is beszélt erről soha.
  • Azóta csalódást okozott a Boston Celticsnél és a Brooklyn Netsnél is. A dallasi hónapjai sem sikerültek túl jól.
  • Állítólag a cserehatáridó kőrül a Lakers is gondolkozott Irving megszerzésében, de a Maverickshez került.
  • Nincs még szerződése a következő szezonra, de állítólag maradna Dallasban, és a csapata is meg szeretné tartani.
  • LeBron Jamesnek még van egy kétéves szerződése, igaz a 2024-25-ös szezonra játékosopciója van.
  • Luka Doncic felnéz LeBron Jamesre, ő volt a kedvenc játékosa.
  • A szerződések miatt arra lenne nagyobb esély inkább, hogy Irving kerüljön valahogy a Lakershez, de egyes hírek szerint a Lakers nem szeretné őt annyira.

LeBron James-szel kapcsolatban az viszont már holtbiztos – hiszen bejelentették a szervezők -, hogy ő lesz a 100. alkalommal megrendezésre kerülő 24 órás Le Mans-i autóverseny hivatalos indítója, azaz ő indítja majd útjára a szombaton kezdődő verseny mezőnyét. Ezzel pedig Rafael Nadal, Brad Pitt, Alain Delon vagy Steve McQueen örökébe lép, akik korábban már részesültek ebben a megtiszteltetésben.

Szóval lehet, ez csak egy olyan pletyka, amivel már megint a 2023-as csodálatos NBA-döntőnkről akarják elterelni a figyelmet. Pedig a Denver Nuggets és a Miami Heat zseniális párharcot vív, ahol épp 1-1 az állás. A papíron nyolcadik helyről bejutó Heat tehát elvette a denveri pályaelőnyt a második mérkőzésen. A két zseniális vezér, Nikola Jokic és Jimmy Butler, illetve csapataik bearanyozzák az egész 2023-as rájátszást. Az már biztos, hogy legalább még 3 meccset láthatunk majd, de szinte biztsora vesszük, hogy nem állunk majd meg ennyinél.

Miami Heat – Denver Nuggets (3. mérkőzés): június 8., csütörtök 2:30, Sport1 (élő); 15:00, Sport2 (felv.); 21:45, Sport1 (felv.)

Trash Talk: június 8., csütörtök 18:00, Sport2 (élő)

Miami Heat – Denver Nuggets (4. mérkőzés): június 10., szombat 2:30, Sport1 (élő); 11:00, Sport2 (felv.); 21:15, Sport1 (felv.)

NBA Action: június 11., vasárnap 17:30, Sport2

Alley-oop: június 11., vasárnap 21:00, Sport2 (élő)

Denver Nuggets – Miami Heat (5. mérkőzés): június 13., kedd 2:30, Sport1 (élő); 15:15, Sport1 (felv.); 20:00, Sport2 (felv.)