Adebayo letépi a gyűrűt, Nikola Jokic megpróbálja megjavítani • SportTV

Adebayo letépi a gyűrűt, Nikola Jokic megpróbálja megjavítani

2023. 06. 10. 14:47    
Olvasási idő: 2 perc

Lejátszották a 2023-as NBA-döntő negyedik mérkőzését Miamiban. A Denver Nuggets magabiztosan nyert, és volt egy érdekes közjáték. Bam Adebayo picit megtépte a gyűrűt, amitől elferdült a palánk, és többek között Nikola Jokic is próbálta megjavítani azt. A Nuggets menedzsmentje pedig a döntő alatt is dolgozik.

Ezt a gyűrűt be kell majd állítanom. (Fotó: Getty Images)

Zseniális kosárlabdát mutatott be az NBA-döntő negyedik meccsén a Denver Nuggets. Ismét az bizonyosodott be, hogy a coloradóiak sokkal többek a két sztárjátékosnál, a Nikola Jokic-Jamal Murray duónál. Egyiküknek sem volt ugyanis kolosszális estéje tegnap, a szerb megállt 23 pontnál, míg Murray 15-ig jutott. Igen ám, de ilyenkor olyan csapattársak tudnak előlépni, mint Aaron Gordon, aki rájátszásbeli karriercsúcsot dobott 27 ponttal, illetve a kispadról beszálló „energiaember”, Bruce Brown, aki 21-et tett a közösbe, Michael Porterrel kiegészülve pedig öten szereztek legalább 10 pontot. Ráadásul Jamal Murray 15 gólpasszt osztott ki, és Magic Johnson óta az első játékos lett, aki egy döntő első négy meccsén eljut 10 gólpasszig. Jokic esetében a sajtótájékoztatón rákérdezett egy újságíró, hogy milyen érzés neki összehozni egy olyan statisztikát, amire előtte csak LeBron James, Kevin Durant és Tim Duncan volt képes. Értetlenül visszakérdezett, hogy a 23 pont, 12 lepattanó, 4 gólpassz ekkora sor lenne? Az újságíró azt mondta, hogy a 3-3 blokk és labdaszerzés is beleszámít, amire a kétszeres MVP elkezdett nevetni.

A meccs összefoglalójából láthatjuk, milyen szép kosarakat szerzett például Aaron Gordon. A végeredmény 108-95 lett.

Volt két érdekes közjáték a meccsen. Egyrészt egy szurkoló rosszul lett, és a pályán keresztül tudták kivinni az arénából a hölgyet. A harmadik negyedben Bam Adebayo tépte meg a gyűrűt, ami elferdült, és Nikola Jokic kiváló szakember módjára igyekezett megjavítani még mielőtt az ezzel foglalkozó kollégák megérkeznek. Vélhetően, ha van purhab és WD40 a közelében, még sikerült is volna neki, így csak lógni tudott rajta, de végül jött egy öltönyös úr, aki beállította a dolgokat, és folytatódott a játék.

A Denver Nuggets tehát megnyert egymás után 2 meccset Miamiban, így, ha behúzza a következő találkozót is, a franchise történetében először lesz bajnok, és ő lesz öt éven belül az ötödik bajnoka az NBA-nek. A rendezvényszervező kollégák már talán készítik elő a bajnoki parádét, így biztosan nem unatkoznak. Ahogyan a sportszakmai vezetés sem… A mérkőzés előtt nem sokkal jött ugyanis a hír, hogy a menedzsment már a jövőn is dolgozik, szereztek egy 2024-es első körös, illetve egy 2023-as és 2024-es második körös választást az Oklahoma City Thundertől. A 2024-es első körös a legrosszabb lesz azok közül, amiket a Thunder birtokában vannak. Cserébe a 2029-es elsőkörösüket adták. A cél egyszerű: A Nuggets szeretné együtt tartani a bajnoki címre esélyes magot hosszú távon, és a draftról szeretnének még ebben az időszakban erősíteni. A Thundernek pedig annyi elsőkörös választása van, mint égen a csillag, így ők hosszabb távban gondolkoznak. Ne feledjük, hogy a 2022-es választásuk, Chet Holmgren kihagyta az újoncszezonját.

Folytatás három nap múlva Denverből. A Sport TV NBA-s programja így néz ki addig:

Miami Heat – Denver Nuggets (4. mérkőzés): június 10., szombat 21:15, Sport1 (felv.)

NBA Action: június 11., vasárnap 17:30, Sport2

Alley-oop: június 11., vasárnap 21:00, Sport2 (élő)

Denver Nuggets – Miami Heat (5. mérkőzés): június 13., kedd 2:30, Sport1 (élő); 15:15, Sport1 (felv.); 20:00, Sport2 (felv.)