A jövő kézis sztárjai a Sport TV-n • SportTV

A jövő kézis sztárjai a Sport TV-n

Sport TV avatar Sport TV 2023. 06. 20. 15:32    
Olvasási idő: 2 perc

A férfi utánpótlásválogatottak nyári világbajnokságait kizárólag a Sport TV-n követhetik a kézilabdaszurkolók. A magyar juniorválogatott (U21) már el is kezdte a június 20. és július 2. zajló vb-t, legyőzte Argentínát a nyitónapon. Augusztus 2-13. között az U19-es ifiválogatott vb-jét rendezik, ahol szintén érdekelt a magyar csapat. Mindkét torna mérkőzései láthatóak lesznek élőben a Sport TV csatornáin.

Sótonyi László szövetségi kapitány felkészítette a csapatát. (Fotó: MKSZ)

Június 20. és július 3. között Németországban és Görögországban kerül megrendezésre az U21-es korosztályos világbajnokság. A mieink Argentínával, Dániával és Norvégiával szerepelnek együtt az E-csoportban. Athénban játsszák a csoportkör mérkőzéseit az AEK Athén kosárlabdacsapatának otthonául szolgáló, 8000-nél is több néző befogadására alkalmas Ano Liosia Olimpiai Csarnokban. Az első találkozón már be is mutatkozott Sótonyi László csapata, és 30-22-re legyőzte a dél-amerikaiakat.

A jövő reménységei között vannak szép számmal magyar tehetségek is, páran már a nemzetközi kupákban is bizonyítottak a mieink közül, így láthattuk őket a Sport TV Bajnokok Ligája- vagy Európa-liga közvetítéseiben is. Elég csak a Fazekas Gergőre (Wisla Plock), Ilic Zoranra (eddig Telekom Veszprém, nyáron a Bundesligában szereplő Hamburgba szerződik) és Lukács Péterre (eddig telekom Veszprém, nyáron a norvég Elverumhoz kerül kölcsönbe) gondolni, akik már a legrangosabb nemzetközi kupában, a BL-ben is letették a névjegyüket a közelmúltban. A 2022-23-as szezonban az Európa-ligában komoly szerepet kapott például Ludmán Marcell (A Fejér B.Á.L-Veszprémben töltötte az előző szezont, és a NEKA-nál folytatja jövőre) és az FTC-ben szereplő Imre Bence – Ónodi-Jánoskúti Máté páros is.

Ez a korosztály a 2022-es horvátországi ifjúsági Európa-bajnokságon ötödik lett Spanyolország, Portugália, Szerbia és Svédország mögött,

így joggal lehetünk bizakodók a mostani torna előtt is. Ha a legjobb nyolc közé kerül a nemzeti csapatunk, a negyeddöntők előtt át kell költöznie majd Berlinbe, a Füchse Berlin arénájában rendezik ugyanis a legjobb nyolc küzdelmeit.

A Sport TV élőben közvetíti az U21-es vb minden magyar mérkőzését.

A csoportkör magyar mérkőzései:

Magyarország – Argentína: 30-22

Magyarország – Norvégia: június 22., csütörtök 12:00, Sport1 (élő); kommentátor: Ágai Kis András

Magyarország – Dánia: Június 23., péntek 19:00, Sport1 (élő); kommentátor: Fülöp Marcell

Augusztusban jön az U19-es vb:

Akinek a junior vb nem lenne elég, az augusztusban az U19-es nemzeti csapatnak szurkolhat, amely augusztus 2-13 között Horvátországban lép pályára a világbajnokságon. A csoportkörben Szlovénia, Marokkó és Új-Zéland lesz az ellenfelünk.  A Sport TV azt a tornát is élőben közvetíti.