Pályán az Eb-ezüstérmes és a házigazda • SportTV

Pályán az Eb-ezüstérmes és a házigazda

2023. 06. 21. 09:49    
Olvasási idő: 2 perc

Folytatódik a junior férfi kézilabda-vb meccsdömpingje, mi a mai találkozókból négyet tűzünk műsorunkra a Németországban és Görögországban folyó eseményről.

A tavalyi hazai Eb-n ezüstérmes portugálok most is éremért szeretnének csatázni a junior-világbajnokság végén (Fotó: Getty Images)

Az első találkozón egy nem is titkolt esélyes együttes lép fel, a tavalyi portugáliai U20 Eb-n a döntőben hatalmas küzdelemben csak két góllal alulmaradó hazai válogatott. Portugália a C-csoportban, Hannoverben mérkőzik meg a közép- és dél-amerikai juniorbajnokság 4. helyezettjeként a vb-re jutó Costa Ricával. Kedden mindkét csapat már bemutatkozott a tornán, a csoport nyitó napján portugálok 35–21-re győzték le Kuvait csapatát, a Costa Rica-iak még nagyobb különbséggel, 38–17-re kaptak ki Brazíliától.
Ezt követően Líbia és Algéria csap össze a B-csoportban ugyanabban a csarnokban, a Swiss Life-ban. A két együttes a tavalyi afrikai kontinensbajnokság 6., illetve 2. helyével kvalifikált, a tavaly augusztusi ugandai tornán is megmérkőztek, akkor a későbbi ezüstérmes algériaiak biztos, 28–23-as győzelmet arattak. Kedden mindkét együttes vereséggel mutatkozott be Hannoverben, Algériánál a szomszéd Tunézia volt jobb 27–22-vel, a líbiaiak az egyik legnagyobb különbségű vereséget szenvedték el a házigazda németektől (35–14). Sajátos, hogy a németek három afrikai együttessel alkotnak egy csoportot, a sorsolásnál aligha vettek figyelembe geográfiai szempontokat…
A nap harmadik meccsére maradunk Hannoverben és a B-csoportban, azaz a német–tunéziai találkozóval folytatjuk. A hazaiak keddi KO-jából Tim Freiohöfer és Florian Kranzmann egyaránt 7 góllal vette ki a részét, az egyébként 3262 néző előtt lejátszott találkozó után kérdés, hányan nézik meg szerda este az elvileg erúősebb tunéziaiak elleni mérkőzést.
A negyedik összecsapásra visszatérünk a B-csoportba – de maradunk a csarnokban – , a keddi győztes Brazília a keddi vesztes Kuvaittal találkozik (eredmények ld. fent). A latin-amerikai kontinensbajnok brazilok legeredményesebbje Costa Rica ellen Quintino volt 11 góllal, ennél többször a 32-es mezőny egytlen játékosa sem talált be többször az első játéknap 16 taklálkozóján.

FÉRFI KÉZILABDA JUNIOR VB, csoportkör, 2. forduló. Sport1 13:00 Costa Rica–Portugália (kommentátor: Gyulai Miklós, műsorvezető: Fülöp Marcell); Sport1 15:15 Libia–Algéria (kommentátor: Gyulai Miklós, műsorvezető: Fülöp Marcell, mindkét mérkőzésen szakkommentátor és szakértő: Borsos Attila és Kopornyik Zsolt); Sport1 17:45  Németország–Tunézia (kommentátor: Ágauói Kis András, Borsos Attila, műsorvezető: Takács Rita); Sport1 20:00 Brazília–Kuvait (kommentátor: Gyulai Miklós, műsorvezető: Takács Rita, mindkét mérkőzésen szakkommentátor és szakértő: Borsos Attila és Deli Rita)