Norvégiával már a középdöntőért • SportTV

Norvégiával már a középdöntőért

2023. 06. 22. 08:46    
Olvasási idő: 2 perc

A harmadik játéknapon már a második mérkőzését játssza válogatottunk Athénban a férfi kézilabda junior-vb-n. A felnőtt szinten félelmetes, de ebben a korosztályban nem verhetetlen norvégok elleni esetleges két pont már 99%-ban középdöntőt érme Sótonyi László együttesének.

Krakovszki Bence öt góllal lett csapatunk legeredményesebbje az első találkozón( Argentína ellen (Fotó: ehf.com)

Reggel az F-csoporttal kezdünk Athénból a Szlovénia–Bahrein találkozóval. Délnyugati szomszédaink az egész első kör egyik legfölényesebb győzelmével kezdtek (48–23) Grönland ellen, a bahreinek közel ekkora különbségű, 35–27-es vereséggel keudtelk a svédek ellen. Erre szokták mondani: csak a különbség lehet kétséges, mármint hogy huszon-mennyi góllal nyernek a szlovénok végül.

Déltől következik a mi meccsünk az E-csoportban Norvégiával. Fiaink az első találkozón lényegében végig vezetve győzték le az argentinokat kedden (30–22), góljainkat Krakovszki Bence (5), Bence (4), Erhard, Karai, Papp és Sztraka (3), Fazekas, Krakovszki Zsolt és Ónodi-Jánoskúti (2-2) , Ilics Zorán, Ludmán és Lukács szerezte.
A norvégok – akiket az óceániai győztes helyett „szabadkártyával” hívta be a vb-re az IHF – a skandináv rangadón 33–22-re kikaptak az esélyesebb dánokktól, az eredmény nem, annak különbsége viszont meglepetés. 22 góljukat tíz játékos szerezte, egyikük sem jutott 3-nál tovább.

Kora délután következik az E-csoport másik találkozója, amelyen aligha lehet kétséges Svédország újabb nagy különbségű győzelme Grönland fölött

Hasonlóan előre ki lehet adni a két pontot a mi csoportunk másik mérkőzésén Dániának Argentína ellen, itt is a gólkülönbség lehet a kérdéses. Bár a dánok méár a mi eredményünk ismeretében lépnek a pályára, s alighanem azért fognak jhajtani, hogy a két forduló után az ő differenciájuk legyen a jobb, azaz a pénteki csoportdöntőn az esetleges döntetlen nekik kedvezzen – bár maga a győzelem is sokat ér bármelyik gárdának, mert az eredményt viszik magukkal a középdöntőbe.

Az utolsó mérkőzésre országot is váltunk, a magdeburgi GETEC Arenába, az idei BL-győztes otthonába kapcsolunk, ahonnan az Egyesült Államok–Franciaország találkozót közvetítjük. Mindkét csapat vereséggel kezdett, az amerikaiak a lengyelektől kaptak ki nagyon (47–22), a minden korosztályban erős franciák az előrehozott csoportdöntőn kaptak ki hatalmas küzdelemben  egy góllal, 27–26-ra a horvátoktól. Csak az tegyen a Team USA győzelmére, akinek fölös kidobnivaló pénze van…

FÉRFI KÉZILABDA JUNIOR VB, csoportkör, 2. forduló. Sport1 9:45 Costa Rica–Portugália (kommentátor: Gyulai Miklós, műsorvezető: Petur András); Sport1 12:00 Norvégia–Magyarország (kommentátor: Ágai Kis András, műsorvezető: Petur András mindkét mérkőzésen szakkommentátor és szakértő: Borsos Attila és Császár Gábor); Sport1 14:30  Grönland–Svédország (kommentátor: Bartha Zoltán, műsorvezető: Petur András), Sport1 16:45 Dánia–Argentína (kommentátor: Fülöp Marcell, műsorvezető: Takács Rita); Sport1 20:00 Egyesült Államok–Franciaország (kommentátor: Petur András, műsorvezető: Takács Rita, mindhárom mérkőzésen szakkommentátor és szakértő: Borsos Attila és Deli Rita)