A dánoktól már középdöntős pontokat lehet szerezni • SportTV

A dánoktól már középdöntős pontokat lehet szerezni

2023. 06. 23. 11:20    
Olvasási idő: 4 perc

A férfi kézilabda junior-vb csoportkörének utolsó napja következik, péntek estére kettéválik a mezőny, a felső 16 a középdöntőben, az alsó meg az Elnök-kupáért folytatja. Mi tartjuk magunkat a napi négymeccsen minimumhoz, a számunkra legfontosabb találkozó, a magyar–dán összecsapás az esti főműsoridőben kerül a képernyőre.

Lukács Péter (27) hatot lőtt norvégoknak, ezzel ő lett csapatunk legeredményesebbje. Jó lenne, ha a másik skandináv csapat ellen is folytatná a gólgyártást (Fotó: mksz.hu)

A lebonyolítási rend „felül” és „alul” azonos, azaz a középdöntőnek megfelelő négy négycsapatos csoportban folytatják a csapatok az alsóházban is, ahová ugyanúgy magukkal viszik a pontokat a selejtezőcsoportból,
Az első találkozón Bahrein és Grönland csapata akaszkodik össze, mivel a közel-keletiek nagy meglepetésre ikszeltek a szlovénokkal, törekedniük kell a minál nagyobb gólkülönbségű győzelemre az atlanti szigetország (nem önálló állam!) csapata ellen, hogy a szlovén-svéd meccs esetleges skandináv győzelme esetén jobb legyen a gólkülönbségük délnyugati szomszédainknál..
A következő argentin–norvég összecsapás a mi csoportunkban zajlik, mindketten kikaptak a magyar-dán duótól mindannyiszor, a skandinávoknal 9-cel több a mínusza, ez sokkal szorosabb csatát ígér az előző meccsnél.
Végig maradunk az athéni Ano Lioszia olimpiai csarnokban, esete az F-csoportdöntő következik Svédország és Szlovénia között. A szlovánoknak mindeféleképpen pontot kell szerezniük, vereség esetén akár ki is pottyanhatnak a „felsőházból”.  egyébként a mi csoportunk két továbbjutójával alkotnak,  s a helyszin  is ugyanaz a sportcsarnok marad, amelyben eddig is küzdött az E- és az F-jelű kvartett nyolc csapata.

Este 7-től kezdjük a felvezetést, negyedórával később lépnek pályára Sótonyi László tanítványai legerősebb csoportellenfelük ellen, azaz követlezik a Magyarország–Dánia csata. Ha itt is összehasonlítjuk a gólkülönbségeket, a mieinké hárommal jobb, az csupán annyit jelent, ha pontosztozkodás esetén a mieinké a csoportelsőség, s más is lesz a műsor. Abban az esetben a mieink vasárnap az F-csoport másodikjával, kedden a csoportgyőztessel mérkőznek meg. Persze, győzelem esetén még bizonyosabban így alakul a műsor, azaz szurkoljuk a mieinknek a kétpontos rajtért a középdöntőben…

FÉRFI KÉZILABDA JUNIOR-VB, csoportkör, 3. forduló. Sport1 12:00 Bahrein–Grönland (kommentátor: Bartha Zoltán, műsorvezető: Takács Rita); Sport1 14:15 Argentína–Norvégia (kommentátor: Fülöp Marcell, műsorvezető Takács Rita, mindkét meccsen szakkommentátor-szakértő: Borsos Attila és Császár Gábor);  Sport1 16:45 Svédország–Szlovénia (kommentátor: Bartha Zoltán, műsorvezető: Takács Rita); Sport1 19:00 Magyarország–Dánia (kommentátor: Fülöp Marcell, műsorvezető: Takács Rita, mindkét meccsen szakkommentátor-szakértő: Borsos Attila és Deli Rita)