A Bahrein elleni siker már negyeddöntőt érhet • SportTV

A Bahrein elleni siker már negyeddöntőt érhet

2023. 06. 25. 10:50    
Olvasási idő: < 1 perc

A már kettévált mezőnyből öt mérkőzéssel is jelentkezünk vasárnap a német-görög közös rendezésű férfi kézilabda junior-vb-ről. Az első két találkozó az Elnök-kupáért zajlik, délutántól jönnek az „ütős mérkőzések” a középdöntőből. Közte a magyar–bahreini, amely után számunkra kedvező eredmény esetén már nézegethetjük a sorsolási táblát, melyek ellenfél is jön szembe a negyeddöntőben…

Hasonló örömkép után a Bahrein elleni meccset követően már biztos lehet a negyeddöntős szereplése is a mieinknek (Fotó: mksz.hu)

A két Elnök-kupa-találkozón maradunk „állandó helyszínünkön”, az athéni Ano Lioszia olimpiai csarnokban, ahonnan a III.  csoport Norvégia–Grönland és Szlovénia–Argentína találkozóit mutatjuk. Mindkét csata az előbbi csapatnak áll és vélhetőan annak sokgólos győzelmével is zárul.
Utána következik a „sűrűje” – rögtön a mieink meccsével, vagyis a Magyarország–Bahrein találkozóval.  Eredetileg Szlovéniát vártuk ide, de az arabok taktikus, okos és határozott játékkal remiztek délnyugati szomszédaink csapatával, a harmadik körben meg kihasználva a sorsolás adta sanszot 50 gól (!) különbséggel verte tönkre a grönlandiakat, s ezzel megkaparintotta a középdöntős helyet. Sótonyi László együttese viszont egyre javuló formát mutat, s reméljük, nem ez a meccs lesz, amin bejön a tornánként egy gyenge mérkőzés, amelyet minden csapatjátékban minden együttesnek „megjósolnak” a szakértők, még a későbbi győzteseknek is… A mieink a III. csoportban játszanak, ugyanabban a csarnokban, mint az Elnök-kupa azonos számú kvartettje, a negyedik meccsre maradunk ugyanott a svéd–dán skandináv „rangadóra”. Az idézőjelet az eddig mutatottak indokolják: a svédek kirobbanó formában játszanak, mindhárom meccsüket megnyerték, átlagban 23 gólos különbséggel, a dánok pedig kikaptak öttel a mieinktől a csoportzárón. A papírforma tehát a kék-sárgák sikerét ígéri, de rájuk is vonatkozhat a „gyenge meccs-effektus”.A nap utolsó mérkőzésére átkapcsolunk Németországba, a BL-győztes csapat csarnokába, a GETEC Arenába, ahol a társházigazda németek a minden korosztályban nagyon erős franciákkal csapnak össze, feltehetően telt házas mérkőzésen. Mivel a kékek egygólos vereséget vittek magukkal a selejtezőcsoportból, nekik ez szinte utolsó esély lesz a negyeddöntőbe jutásra.  FÉRFI

KÉZILABDA JUNIOR-VB. Az Elnök-kupáért. Sport1 12:00 Norvégia–Grönland (kommentátor: Bartha Zoltán, műsorvezető: Fülöp Marcell); Sport1 13:45 Szlovénia–Argentína (kommentátor és műsorvezető: Fülöp Marcell); Középdöntő. Sport1 16:15 MagyarországBahrein (kommentátor: Bartha Zoltán, műsorvezető: Takács Rita, mindhárom meccsen szakkommentátor-szakértő: Borsos Attila és Kopornyik Zsolt); Sport1 18:00 Svédország–Dánia (kommentátor: Fülöp Marcell, műsorvezető: Takács Rita); Sport1 18:00 Németország–Franciaország (kommentátor: Fülöp Marcell, műsorvezető: Takács Rita, mindkét meccsen szakkommentátor-szakértő: Borsos Attila és Deli Rita)