Cél: a középdöntő csoport megnyerése • SportTV

Cél: a középdöntő csoport megnyerése

2023. 06. 26. 09:32    
Olvasási idő: < 1 perc

Újabb öt mérkőzéssel folytatjuk közvetítéssorozatunkat a német-görög rendezésű férfi junior kézilabda-vb-ről. Csapatunk utoljára játszik Athénban, a kieséses negyeddöntőkre a mezőny átköltözik Berlinbe, ahol az első nyolc helyezést már a Max-Schmeling-Hallében döntik el az együttesek. A hétfő versenynapon azonban még marad a „régi” felállás: kér-két meccs az Elnök-kupából és a középdöntőből Athénból és egy „bónusz” a végére Magdeburgból – valamennyi a Sport1-en.

Papp Tamás (balra) izgatottan integet – remélhetőleg a svédek ellen nem kell majd izgulni a negyeddöntős szereplés véglegesítéséhez (Fotó: mksz.hu)

Az első találkozón, a Norvégia–Szlovénia meccsen az dől el, melyik csapat folytatja jobb pozícióból a 17–24. helyért zajló küzdelmeket, majd az Argentína–Grönland meccsen búcsút veszünk a „gólgaranciát” jelentő észak-atlanti óriássziget csapatától, amely eddigi 4 meccsén potom 208 gólt kapott, amely 52-es mérkőzésenként átlagnak felel még. Kérdés, a dél-amerikaiak is tartják-e az átlagot, vagy Grönland „védekezési csúcsot” állít fel a vb-n – ha a norvégoktól kapott 47-nél kevesebbszer kerül a kapujába a labda.

A nap középső meccse a számunkra fontos, a Magyarország–Svédország csoportdöntő. Sótonyi László tanítványainak már egy pont is elég a III. középdöntő csoport megnyeréséhez, a továbbjutás biztossá tételéhez pedig egy négygólosnál kisebb vereség is elégséges. Mivel a mi csoportunk két továbbjutója az I. csoportból érkező duóval mérkőzik, a remélt továbbjutás esetén is csak az esti záró találkozó után derül ki, hogy a mieink az eddig szintén százszázalékos német vagy horvát csapattal mérkőznek a negyeddöntőben.
Az utolsó előtti mai találkozónkon, a Dánia–Bahrein összecsapás után a felek – reményeink szerint – már csak azt döntik el, melyikük kerül jobb helyzetbe a 9–16. helyért folytatandó versenyfutásban.
Az esti német–horvát derbi számszaki tétje a hibátlan mérleg megőrzése, mi viszont remélhetőleg azt lessük majd árgus szemekkel, melyik együttessel kell játszania a mieinknek a csütörtöki negyeddöntőben.

FÉRFI KÉZILABDA KÉZILABDA JUNIOR-VB, Görögország és Németország. Csoportmérkőzések. Sport1 11:30  Norvégia–Szlovénia (kommentátor: Bartha Zoltán, műsorvezető: Ágai Kis András); Sport1 14:45  Argentína–Grönland (kommentátor: Bartha Zoltán, műsorvezető: Ágai Kis András, a két mérkőzésen szakkommentátor és szakértő: Deli Rita és Kopornyik Zsolt); Sport1 16:15 Magyarország–Svédország (kommentátor: Ágai Kis András, műsorvezető: Petur András, szakkommentátor és szakértő: Császár Gábor és Deli Rita); Sport1 18:30  Dánia–Bahrein (kommentátor: Bartha Zoltán, műsorvezető: Petur András); Sport1 20:30  Horvátország–Németország (kommentátor: Haraszti Ádám, műsorvezető: Petur András, az utolsó két meccsen szakkommentátor és szakértő: Császár Gábor és Kopornyik Zsolt)