Remek nézettséget hozott a junior kézi-vb • SportTV

Remek nézettséget hozott a junior kézi-vb

Sport TV avatar Sport TV 2023. 07. 05. 10:24    
Olvasási idő: < 1 perc

Közel annyian voltak kíváncsiak a magyar junior férfi kézilabda-válogatott Németország elleni vb döntőjére, mint a egy felnőtt kézilabda Bajnokok Ligája csoportmérkőzésre. A kézilabdabarátok végig szurkolták az U21-es, végül ezüstéremet szerző csapat menetelését. Mindez mutatja az utánpótlás csapatok iránti hazai elkötelezettséget és érdeklődést, amelynek a Sport1 örömmel ad keretet azzal, hogy jelentős utánpótlás tornákat közvetít.

Az ezüstérmes válogatott tagjai. (Fotó: mksz.hu)

Történelmi eredményt ért el az U21-es junior férfi kézilabda-válogatott, amely ezüstérmet szerzett a Görögországban és Németországban zajló világbajnokságon. Korábban csak egyszer, még 1977-ben jutott ilyen magasságokba a nemzeti csapatunk. A Németország elleni döntőt megelőzően mind a hét meccset fölényesen megnyerte Sótonyi László csapata. Az ezüstérem mellett egyéni elismerés is jutott a csapatnak, Ilic Zoran bekerült a torna All-Star-együttesébe.

Összesen nyolc magyar érdekeltségű mérkőzés rendeztek, sorrendben Argentína, Norvégia, Dánia, Bahrein, Svédország, Horvátország, Izland és Németország volt a mieink ellenfele. A Nielsen Közönségmérés adatai alapján a világbajnokság két hete alatt 629 ezren kapcsoltak oda legalább 1 percre a Sport1 élő vb-közvetítésire. A finálé nézettségi adatai kiemelkedtek a többi közül, és elmondható, hogy

az U21-es világbajnokság döntőjét annyian néztek a Sport1-en, mint egy felnőtt Bajnokok Ligája-csoportmérkőzést szoktak.

115 ezren szurkolták végig az egész találkozót (AMR a mérkőzés alatt), de az első és második félidőben is voltak olyan időszakok, amikor 130 ezernél is többen is ültek a Sport1 képernyője előtt. Németországban is hatalmas érdeklődés követte a meccset, hiszen teltház volt Berlinben, 8235 néző volt a Füchse Berlin otthonául szolgáló Max-Schmeling-Halléban.

A nyári utánpótlástornáknak még nincs vége, hiszen augusztus 2-13. között az ifjúsági (U19-es) világbajnokságon szurkolhatunk majd a magyar válogatottnak. A csoportkörben Szlovénia, Marokkó és Új-Zéland lesz a mieink ellenfele. A Horvátországban zajló világversenyt is a Sport TV közvetíti.