Újra világmárka lehet a Rodman név • SportTV

Újra világmárka lehet a Rodman név

2023. 07. 10. 12:33    
Olvasási idő: 2 perc

Dennis Rodman lánya, Trinity a kosárlabda helyett a labdarúgásban ér el sikereket, és ő szerezheti meg a család történetének első világbajnoki címét.

Dennis Rodman gyűjteményében szerepel többek között öt NBA-bajnoki cím (kettő a Detroit Pistonsszal, három a Chicago Bullsszal) és hét lepattanókirályi titulus, de az Egyesült Államok válogatottjával semmit sem nyert. Már ha behívták volna, mert ugye neki a nyarak nem feltétlenül a beszámítható állapotról szóltak, meg aztán Charles Barkley vagy Karl Malone fényévekkel járt előtte a posztján.

Most viszont a családnak összejöhet az első nemzeti siker is, köszönhetően Trinity Rodmannek.

Aki ugyan nem kosaras, de labdarúgó, és azon gyerekek sorát gyarapítja, akiknek az édesanyjával már régen nem él együtt az NBA hajdani szupersztárja. Michelle Moyer 2004-ben (amikor Trinity kétéves volt) adta be a válókeresetet, de hivatalosan végül csak 2012-ben váltak el, addig még párszor megpróbáltak kibékülni.

Trinity jobbára videókon látta édesapját kosarazni, élő NBA-meccsre esélye sem volt, hiszen Rodman két évvel lánya születése előtt játszotta le az utolsó mérkőzését a ligában. Később az alacsonyabb osztályokban, illetve Mexikóban vagy Nagy-Britanniában meg már mi értelme lett volna nézni a paradicsommadarat…

Viszont Trinity fivére, DJ rengeteg videót nézett a papáról (és nem haszontalanul, hiszen most megy az USC Trojans egyetemi csapatához), így aztán a lány is képbe került a világhírű apával kapcsolatban.

Hosszú ideig ez volt vele a legszorosabb kapcsolata, hiszen a Los Angeles Times cikke szerint Dennis Rodman igyekezett megtartani a kellő érzelmi és anyagi távolságot is a harmadik exfeleségével és családjával.

https://www.youtube.com/watch?v=EQ9GaXtuUZ8

Aztán kibékültek, és amikor azt követően, hogy Trinity bekerült a női amerikai labdarúgó-válogatott idei világbajnokságra utazó keretébe, már mosolyogva válaszolt a „mit emeltél át édesapád játékából a tiédbe?” kérdésre. „A kapu előtti vadászatot. A vadászatot azért, hogy amikor elveszítjük a labdát, a lehető leggyorsabban visszaszerezzem azt. Azt hiszem, ez a játékom alappillére. A visszaszerzés, a visszatámadás, hogy én legyek az első, aki lábbal, fejjel, térddel, sípcsonttal eltalálja és megszerzi azt, ami felpattan.

Nem apa volt elsőként a kosár alatt, nem ő volt a legmagasabb, Shaq például sokkal nagyobb és magasabb volt nála, mégis elég gyakran megszerezte előle a labdát.

Időzítés, mozgás és helyezkedés kérdése volt. Még ha sokan nem is hiszik, de szerintem nagyon intelligens volt. Meg a természet csodabogara, aki kiválóan olvasta a játékot” – mondta az édesapjáról.

Shaquille O’Neal nevét nem véletlenül említette Trinity, vele a papa jóban maradt (még ha a kapcsolatuk nem is indult jól, mint az alábbi videón látható), és Shaq meg is ünnepelte a lány vb-kerettagságát: „Trinity Rodman, üdvözöllek az első világbajnokságodon! Menj, rúgj szét pár segget, és térj haza győztesen. Hajrá, USA, és gratulálok, Trinity!”

Trinity Rodman a kétszeres vb-címvédő keretében a 14 világbajnoki újonc egyike, de hogy nem epizodistának készül az Ausztráliában és Új-Zélandon sorra kerülő tornán, arra bizonyíték a vasárnap este játszott Egyesült Államok-Wales felkészülési mérkőzés. Rodman a szünetben állt be a sztárcsatár Alex Morgan helyére, az amerikaiak pedig az ő duplájával nyertek 2-0-ra. A második gólt különösen ajánljuk mindenki figyelmébe!

„Trinitynek egyetlen feladata volt: az ő segítségével kellett növelnünk a tempót. Ami drámaian meg is változott. A második gólja világklasszis megmozdulásból született” – méltatta a 21 éves játékost Vlatko Andonovski szövetségi kapitány. Mondjuk várható volt, hogy megérkezik az elitbe, hiszen már 2021-ben őt választották meg az év újoncának az észak-amerikai profi ligában (NWSL),

a Washington Spirit csapatával kötött, négy évre szóló, 1.124 millió dollárt fialó szerződése már most az egyik legjövedelmezőbb a bajnokságban (és világszinten is top10-es a megállapodás!),

emellett olyan egyéni szponzorai vannak, mint az Adidas, a Red Bull vagy az Oakley. Így, egyben a pakk már nem „szólhat” a vezetéknevének, ehhez teljesítményt is le kellett tenni az asztalra.

Fotó: GETTYIMAGES