Nem meglepő, hogy Szoboszlai Dominik jól szerepel a teszteken, hisz motivációban nincs nagyon párja • SportTV

Nem meglepő, hogy Szoboszlai Dominik jól szerepel a teszteken, hisz motivációban nincs nagyon párja

2023. 07. 14. 11:39    
Olvasási idő: 2 perc

Esterházy Mátyás, az EM Sports Consulting alapítója, Szoboszlai Dominik menedzsere volt a Sport TV Mai helyzet című műsorának vendége. Elmondta, korábban ő úgy gondolta, hogy 2024-ben jöhet majd el Szoboszlai Dominik számára ez a nagy lépcsőfok, de az előző szezon közben már érezte, hogy idén eljött ennek az ideje. Az számára nem meglepő, hogy Szoboszlai Dominik már az egyik leső liverpooli edzésén remekül szerepelt a felmérő teszten, hiszen a motivációt tekintve nincs párja.

A Liverpool ifú magyar csillaga. (Fotó: Getty Images)

A magyar rekordnak számító átigazolása előtt semmi sem volt titok a Liverpool előtt Szoboszlai Dominikkal kapcsolatban, nem véletlenül döntöttek úgy, hogy megvásárolják. Mindent tudott róla a Liverpool, gyerekkora óta mindent követtek, amit csinált, pontosan képben voltak azzal, mire képes, és hogy a fejlődése eljutott arra a pontra, ahol ezt a lépést meg tudja tenni. „Őszintén megvallva én azt hittem, ez jövőre fog eljönni, de hála Istennek a piac úgy döntött, hogy már most készen van erre a lépésre. Ezt úgy értem, hogy mikor

3-4 éve terveztük az élete következő 5-6 évét, akkor úgy gondoltam, ez 2024 nyarán fog eljönni. Nyilván a szezon közben éreztem, hogy feltehetően megérett a szintlépésre, és ezt igazolta vissza a piac.

Ilyen szempontból nagyon kellett figyelni a piacra, mert hiába gondolom én, hogy készen van valamire, ha a visszajelzések nem ezt mutatják” – nyilatkozta a Sport TV Mai helyzet című műsorában Esterházy Mátyás, a játékos menedzsere.

A magyar sztár már az egyik első liverpooli edzésén kitűnt a társak közül. Az övé lett a második legjobb laktát-teszt az egész csapatból. Csak Mo Szalah előzte meg. Ez egy olyan teszt, amely a játékosok terhelhetőségét méri, és ez alapján Szoboszlai a második legjobban terhelhető játékos az egész keretből. „Vélhetően a klubnál sem lettek idegesebbek a teszt után, de ez számomra egyáltalán nem meglepő. A korábbi laktát-tesztjeinél is láttuk, ismerem őket az elmúlt nyolc évre visszamenőleg. Szalahét és

a többiekét nem ismertem, de Dominik motivációját igen, és ha motivációról van szó, akkor a világon nagyon kevés ember van, aki meg tudja verni”

– fogalmazott Esterházy.

Leszögezte, innen már nincs további lépés, mert egy olyan szobába szeretett volna eljutni, a „világ tetejére”, most pedig bizonyítania kell, hogy hosszútávon oda való. A menedzser azt gondolja, mindenki kellő magabiztossággal várhatja a következő időszakot. Arról is beszélt, hogy az edző személye mennyire fontos Szoboszlai számára: „Az edző mindig fontos, talán az egyik legfontosabb tényező, ez eddig is fontos volt, most is az, de nem személyes szempontból. Sokkal inkább a filozófia szempontjából, amit képvisel, amit vall a futballról, ahogyan összeállítja a csapatát, amilyen futballt szeretne játszatni, amilyen stílusú játékosok alapemberek nála. Ezek számunkra azt mondatják, hogy Jürgen Klopp egy ideális szakember Dominiknak.”

Esterházy azt is elmondta, találkozott már olyan fiatal magyar labdarúgóval, aki szerinte óriási tehetség, és fel lehet úgy építeni, hogy 20-25 éves kora között egy nagy bajnokságban kössön ki, ráadásul épp náluk van.