Egy magyar kosaras volt a Boston Celtics legjobb pontszerzője • SportTV

Egy magyar kosaras volt a Boston Celtics legjobb pontszerzője

2023. 07. 16. 14:15    
Olvasási idő: < 1 perc

A magyar válogatott Valerio-Bodon Vincent ott van a Boston Celtics Summer League keretében, és a csapat legutóbbi, Orlando Magic elleni meccsen 13 pontot dobott. Ezzel ő volt a legendás alakult legjobb pontszerzője.

Valerio-Bodon Vincent a Celtics mezében. (Fotó: twitter / @NBATV)

Nagy hír volt a közelmúltban, hogy bár a 2023-as NBA-drafton nem kelt el a Sopron tehetséges játékosa, Valerio-Bodon Vincent, a Boston Celtics szerződést adott neki a nyári ligára. A 17-szeres bajnok bostoniak első négy Summer League-meccsét kihagyta, de tegnap az ötödiken kapott 25 percet, és ezen bizonyította is tudását.

Az Orlando Magic elleni 94-77-es bostoni győzelemmel záruló meccsen ő volt a csapat legjobb dobója 13 ponttal, leszedett hat lepattanót, kiosztott 3 gólpasszt, és 2 hárompontos is elsüllyesztett.

A meccs hosszú összefoglalója:

Valerio-Bodon Vincent highlightja:

Érdekes rákeresni, hogy a twitteren milyen reakciók vannak a magyar játékossal kapcsolatban. Többen is hiányolták már az első pár mérkőzésen, és azt találgatták, miért nem játszott a nyáriligában. Valóban, és főleg a tegnapi teljesítmény tükrében ez egy jogos kérdés egyébként.

Kíváncsian várjuk a folytatást, és bízunk benne, hogy hallunk még róla és az NBA-ről még vagy ezen a nyáron, vagy a közeli jövőben.

Magyar kosarasok és a Boston Celtics

Talán nem emlékszik rá mindenki, de a Valerio-Bodon Vincent már a harmadik magyar kosárlabdázó, aki lehetőséget kap a Boston Celticsnél. 2003-ban Dávid Kornél részt vett a Reebok Pro Summer League tornán a keltákkal, például az akkor újonc LeBron James ellen is játszott. Szerepel is ebben a videóban, 51-es a mezszáma:

Rosco Allen pedig 2017-ben vitézkedett a csapatnál. Neki még 18 pontos meccse is volt.