A juniorok ezüstje után az ifiknél is vb-éremben reménykedünk! • SportTV

A juniorok ezüstje után az ifiknél is vb-éremben reménykedünk!

2023. 08. 01. 14:26    
Olvasási idő: < 1 perc

Szerdán megkezdi szereplését az U19-es férfi kézilabda-világbajnokságon a magyar válogatott, vele együtt pedig a Sport TV a jövő vasárnapi tartó élő közvetítésfolyamát. Egy hónappal a juniorok vb-ezüstje után itt az újabb esély egy korosztályos vb-éremre!

Egy hónappal a juniorok ezüstérme után a magyar férfi ifjúsági válogatott is megkezdi menetelését a korosztályos világbajnokságon. Hogy az U19-esek eljutnak-e odáig, mint az eggyel feljebbi korosztály, nehéz megmondani, de a tavalyi Eb-4. hely, illetve a kedvező csoportbeosztás alapján megkockáztatjuk: nem csupán a három csoportmeccs bír majd nagy téttel a mieink számára. Hiszen Marokkó és Új-Zéland aligha lesz nagy riválisa Magyarországnak, így a Szlovénia elleni csoportdöntőnek alighanem az lesz a tétje, hogy melyik csapat hány pontot visz magával a középdöntőbe.

Ezt erősíti bennünk Kis Ákos szövetségi edző a magyar szövetség honlapjának (mksz.hu) nyilatkozata is: „Már az első videózásokon is túl vagyunk, ez alapján azt gondolom, hogy Marokkó és Új-Zéland talán nem képvisel akkora játékerőt, de a szombati szlovénok elleni mérkőzés már jelentős feladat lesz számunkra. Azt gondolom, ha sikerül mindent, megvalósítani, amit gyakoroltunk és elterveztünk, akkor bízom benne, hogy két ponttal megyünk tovább a középdöntőbe.”

A csapat július 3. óta készül együtt Balatonbogláron, megjárt egy spanyolországi nemzetközi tornát, és összességében hat meccsel a háta mögött érkezett meg Varasdra. A keretben akad olyan játékos is, aki nemhogy a magyar élvonalból, de a nemzetközi porondról is jól ismert. Az iránytóként és lövőként is bevethető Csörgő Kristóf a 2022-2023-as szezonban Európa-liga-nyolcaddöntős Ferencvárosban 26 gólt szerzett, ebből például négyet-négyet a Montpellier, illetve a Flensburg kipróbált harcosaival szemben.

A Sport1-en az első naptól az utolsóig élő mérkőzések sokaságával jelentkezünk, benne természetesen a magyar válogatott összes találkozójával. A mienk a csoportkörben sorrendben Marokkóval (szerda, 15:00), Új-Zélanddal (péntek, 13:30) és Szlovéniával (szombat, 17:30) találkoznak a vb első szakaszában, mi pedig élőben, Méhes Gábor, Bartha Zoltán, majd pedig Petur András kommentálása mellett szurkolhatunk nekik.

A Sport TV élőben közvetíti az augusztus 2-13. között zajló férfi U19-es világbajnokságot.