A „kék tigrisek” is összecsapnak a BL-döntőssel • SportTV

A „kék tigrisek” is összecsapnak a BL-döntőssel

2023. 08. 25. 13:15    
Olvasási idő: < 1 perc

A hazánkban túrázó Industria Kielce a magyar bajnok után megmérkőzik a bronzérmessel is.

Ha már ilyen ellenfél „járkál” az országban, nem szabad lemondani róla. Talán ez járhatott a MOL Tatabánya KC szakmai vezetősége tagjainak fejében, s le is kötöttek egy jónak ígérkező felkészülési meccset az elmúlt két évben kétszeres BL-ezüstérmes Barlinek Industria Kielce vezetőivel.
Tombor Csaba együttese első három tesztmeccse előtt két héttel kezdte meg a felkészülést. „Jelentős intenzitású és mennyiségű munkát végez a társaság. De ez szükséges, hiszen most tudjuk modellezni azt a terhelést, amely októberben, novemberben vár ránk a bajnokságban. Az elmúlt bő hét jó példa erre. Most ütköztünk meg a Telekom Veszprémmel, aztán Lengyelországban a német Lipcsével és a francia Dunkerque-kel” – nyilatkozta a mester akkoriban klubhonlapnak.
A három említett  felkészülési mérkőzés eredménye: Telekom Veszprém–MOL Tatabánya KC 31–29; Leipzig–MOL Tatabánya KC 33–31, MOL Tatabánya KC–Dunkerque 33–28.
A következő torna Franciaországban zajlott, múlt szombaton a magyar bronzérmes 34–29-re kikapott az Aix-en-Provence-tól, másnap a harmadik helyért 26–25-re a dán Holstebrótól.
A Kielce egy szinttel magasabb ellenfél, mindent figyelembe véve sokkal esélyesebb a sikerre. A lengyel rekordbajnok csütörtökön izgalmas végjátékú mérkőzésen 26–26-os döntetlent játszott a Veszprém Arénában.

FÉRFI KÉZILABDA FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK. Sport1 17:45 MOL Tatabánya KC–Barlinek Industria Kielce (kommentátor: Ágai Kis András, riporter: Fülöp Marcell, szakkommentátor: Császár Gábor, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakértő: Borsos Attila)