Nagy László: Chema már Budapesten van, főállású kapitány • SportTV

Nagy László: Chema már Budapesten van, főállású kapitány

2023. 08. 28. 17:07    
Olvasási idő: 2 perc

Barcelonai kapcsolatrendszerét is latba vetette Ludovic Fabregas leigazolása érdekében Nagy László, aki elmondta: a franciák olimpiai és világbajnoka a beálló poszton jelenleg a sportág legjobbja. A Telekom Veszprém sportigazgatója kijelentette, topketgóriás játékosaiktól szokás szerint elvárás a bajnoki arany és kupagyőzelem, a BL-ben pedig a Final Fourba jutás. Nagy elmondta, a szövetségben betöltött alelnöki szerepvállalása megszűnt, de a férfi válogatott szakmai felügyeletét tovább viszi; mivel a spanyol Chema Rodríguez főállású szerződése életbe lépett, a szövetségi kapitány családjával Budapestre költözött. A Kézivezérlés Extrában Ágai Kis András és Borsos Attila faggatta a sportvezetőt.

Nagy László a Telekom Veszprém szezonnyitóján. (Fotó: handballveszprem.hu)

„Hosszú évek után duplázni tudtunk a bajnokságban és a kupában, azt gondolom, ez kell, hogy legyen az irányvonal a jövőben is a magyar szintéren ilyen játékosállománnyal. A Bajnokok Ligájában pedig igen, FINAL4-ba szeretnénk jutni. A közelmúltban láthattuk, hogy ott néha a legkevésbé esélyes csapat nyert, mert az megint egy külön hétvége, megint egy külön állomás, de arra kell törekedni, hogy odajussunk, és ha ott vagyunk, akkor természetesen mindenkinek az az álma és vágya, hogy elsők legyünk. Azonban nem szeretnék ennyire előre szaladni, addig még sok mérkőzés van hátra” – nyilatkozta Telekom Veszprém sportigazgatója, Nagy László a Bajnokok Ligáját közvetítő Sport TV-nek a klub idei céljairól. Azt is kifejtette, hogy ilyen célkitűzések mellett nem fér bele az, hogy az első csapatnál neveljenek, és magyar fiataloknak játszassanak, ezért adták kölcsön például Lukács Pétert és Ilic Zorant.

Máthé Dominik neve is előkerült a beszélgetésben, hiszen Jahja Omar, Telekom Veszprém jobbátlövője 2024-ben a francia PSG-hez szerződik, így akár a magyar válogatott játékosa fordított utat is járhatna be. „Talán valamelyik edző tett említést róla, hogy szóba került ez a téma, háromszor már beszéltünk vele. Nyilván hivatalosan ez az információ a napokban került ki, az is biztos, hogy nézegetünk jobbátlövőket, és Domit persze elég tehetségesnek tartjuk ahhoz, hogy esetlegesen Veszprémben folytassa a pályafutását. Azonban konkrétabb dolgokkal egyelőre nem tudok szolgálni, hiszen hivatalos megkeresés nem volt még részünkről felé. Korábban valóban elhangzottak már ilyen beszélgetések.” Nagy László megerősítette, hogy szeretnének három jobbátlövőt a klubnál jövőre is, jelenleg Jahja mellett két világklasszis, Nedim Remili és Lukas Sandell játszik ezen a poszton.

„A Barcelona vezetői nem feltétlenül örültek az én közreműködésemnek, hiszen elhoztuk az egyik legfontosabb láncszemüket. Büszkék vagyunk rá, hogy a sorainkban van, nagy munka volt a háttérben. Momir Ilicset egy kicsi Xavi Pascualhoz hasonlítja, aki emberileg közelebb van a játékosokhoz, és vannak, akik ezt külön igénylik, és pozitívan hat a teljesítményükre – elemezte a sportigazgató a világklasszis Ludovic Fabregas Magyarországra szerződését. Megerősítette, hogy a francia sztár jobban szeret olyan edzőkkel dolgozni, akiknek közelebbi kapcsolata van a játékosokkal. „Nagyon fontos és nagyon jó játékost igazoltunk, meggyőződésem, hogy jelenleg a világon – és nem csak a posztján – ott lenne minden csapat kívánságlistáján, ha csak egy vagy két játékost lehetne igazolni. Elképesztő fizikai adottságokkal rendelkező, nagyon jó, szakmailag felkészült sportolóról beszélünk.

„Múlt hét vasárnap megérkezett a családjával Magyarországra, a gyerekek el is kezdték az iskolát, úgyhogy szépen lassan kezdik újra felvenni a magyaros lendületet. Itt vannak a fővárosban, itt telepedtek le a szerződése időtartamára, ami reméljük, sokáig lesz így. Jövő héten kedden lesz vele és a válogatott technikai vezetőjével egy hármas egyeztetésem a folytatásról. Szeretnénk a magyar kézilabda érdekében minél jobban bevonni a napi munkába” – ezt pedig a magyar kézilabda válogatott szövetségi kapitányáról, Chema Rodriguezről mondta Nagy László, aki a férfiválogatott szakmai felügyeletéért felel a Magyar Kézilabda Szövetségben. A kapitány a Benfica vezetőedzője volt, de most már főállású magyar kapitányként tevékenykedik majd.

A 2023-24-es szezonban is a Sport TV közvetíti a férfi és női kézilabda Bajnokok Ligája küzdelmeit. 

Az első fordulók programja:

FTC-Rail Cargo Hungaria – Metz: szeptember 9., szombat 15:45, Sport1 (élő)

DVSC Schaeffler – Sävehof: szeptember 9., szombat 17:45, Sport1 (élő)

Brest – Győri Audi ETO KC: szeptember 10., vasárnap 15:45, Sport1 (élő)

OTP Bank-Pick Szeged – PSG: szeptember 14., csütörtök 18:00, Sport1 (élő)

Magdeburg – Telekom Veszprém: szeptember 14., csütörtök 20:30, Sport1 (élő)