A Dallas Mavericks és Luka Doncic világkörüli túrája a Sport TV-n • SportTV

A Dallas Mavericks és Luka Doncic világkörüli túrája a Sport TV-n

Sport TV avatar Sport TV 2023. 10. 05. 12:07    
Olvasási idő: 2 perc

Nem akárhogyan kezdi a felkészülést a Dallas Mavericks, amely az előszezonban világhódító útnak indult, és Abu Dzabiban valamint Madridban vívja meg az első három felkészülési meccsét. Ezeket a meccseket - amelyeken kétszer a Minnesota Timberwolves, egyszer pedig az Euroliga-győztes Real Madrid lesz az ellenfél – élőben közvetíti a Sport TV.

Luka Doncic Abu Dzabiban és Madriban is varázsol. (Fotó: Getty Images)

Immár zsinórban a második szezon kezdődik úgy két csapat számára az NBA-ben, hogy két bemutatómeccset vívnak egymással Abu Dzabiban. 2023-ban a Dallas Mavericks és a Minnesota Timberwolves a két szerencsés kiválasztott, amely útre kelhetett. Ez tulajdonképpen azt jelenti, hogy ők letudták a kötelező médianapot, majd szinte azonnal repülőre szálltak, és meg sem álltak az Egyesült Arab Emirátusokig. Itt pedig az Etihad Arenában kétszer is össze fognak csapni, előbb október 5-én, csütörtökön, majd október 7-én, szombaton. A Sport TV-n mindkét meccset meg lehet majd nézni élőben.

Minnesota Timberwolves – Dallas Mavericks: október 5., csütörtök 18:00, Sport2 (élő)

Dallas Mavericks – Minnesota Timberwolves: október 7., szombat 18:00, Sport1 (élő)

Hogy kiket láthatunk? A legnagyobb sztár vitán felül Luka Doncic, a szlovén zseni, de csapattársát, Kyrie Irvinget sem kell talán senkinek bemutatni, illetve a vezetőedző, Jason Kidd is okozott pár szép pillanatot egykor játékosként nekünk. A másik oldalon is hemzsegnek a sztárok, hiszen 2023-ban All-Star volt Anthony Edwards, aki a jövő egyik fényes csillaga, de Karl-Anthony Towns, Rudy Gobert és Mike Conley is megfordult már a szezonfelező gálán.

A Mavericks az Emirátusokból nem Texas felé indul, hanem Madridba, ahol megmérkőzik a 2023-as Euroliga-győztes Real Madriddal. A kapcsolat a két klub között elég egyértelmű. Luka Doncic a Real Madridnál lett profi játékos majd rövid időn belül szupersztár. Mindössze 19 évesen Euroligát nyert úgy, hogy ő lett a sorozat és a Final Four MVP-je is. Azóta is rendszeresen tesz rá utalást, hogy követi a Real meccseit, és több egykori csapattársa, így Facundo Campazzo, Rudy Fernandez, Sergio Llull, Sergio Rodriguez, Edy Tavares és Fabien Causeur most is a Királyi Gárda keretéhez tartozik. Mellettük olyan korábbi NBA-játékosok is Madridban pattogtatnak, mint Dzanan Musa, Mario Hezonja, Vincent Poirier vagy Guerschon Yabusele. A 2023-as Euroliga-győzelmet egyébként Doncic egy videóhívásban együtt ünnepelte a Real Madrid játékosaival.

Normál esetben az ember azt mondaná, hogy egy ilyen meccsnek a Mavericks az esélyese, ám azt hozzá kell tenni, hogy az NBA-s csapat egy nemzetközi körutazás részeként lép pályára Madridban, ráadásul a felkészülési időszakban. A Real Madrid – amely vitán felül Európa egyik, ha nem a legerősebb csapata – pedig már éles, hiszen már megnyerte a Spanyol Szuperkupát, már több bajnokit is játszott, és pénteken megkezdi szereplését az Euroligában is. Komoly meccsre van tehát kilátás, és a Mavericks felkészülésében talán még hasznosabb is egy jó formában lévő Real Madrid elleni meccs, mint két előszezon-meccs más összeszokóban lévő NBA-csapattal.

Real Madrid – Dallas Mavericks: október 10., kedd 20:45, Sport1 (élő)