Veszprémi feladat: élmezőnyben maradás, szegedi lecke: bravúrkísérlet • SportTV

Veszprémi feladat: élmezőnyben maradás, szegedi lecke: bravúrkísérlet

2023. 10. 19. 16:09    
Olvasási idő: 2 perc

Magyar-lengyel kupacsütörtök. A nemzetközi kupabörzén magasabban Veszprém jegyzett a második számú lengyel csapatot fogadja, az itthon másodikként jegyzett Szeged a „testvérek” élcsapatához utazik. Este még bónuszként mutatunk egy Biundesliga-mérkőzést is, amelynek egyik együttese bajnokjelölt és háromszoros európai kupagyőztes is.

A házi gólkirály Nedim Remili eredményességére szükség lesz a Plock ellen is (Fotó: handballveszprem.hu)

VESZPRÉM–PLOCK (B-csoport)

A Veszprém gyorsan túllépett eddigi egyetlen vereségén, a negyedik körben 44–34-re legyőzte otthon a Portót. A Plock viszont vesztett legutóbb hazai csarnokában, igaz, a címvédő Magdeburgtól, két góllal (28–26), a még mindig vár első pontjára.
Ignacio Biosca és Dmitrij Koszorotov az előző idényben még a lengyel csapat tagja volt. most viszont a magyar rekordbajnokkal lép fel korábbi klubja ellen.
A veszprémi jobbátlövő francia Nedim Remili a Porto elleni 10 találata után a forduló előtt 6. volt a BL góllistáján, 76 góllal. A bakonyi gárda legutóbbi 10 meccséből hetet megnyert, a legutóbbi 7 mérkőzésből 5 győzelem, 2 döntetlen a mérlege, köztük két siker az előző idény csoportköréből. A legutóbbi magyar bajnokin 44 gólt szerzett a Dabas ellen. A Plock hétfőn este a Kwidzyn ellen játssza legközelebbi mérkőzését a hazai ligában.
„A Wisla a korábbi csapatom, és nagyszerű lesz újra találkozni korábbi társaimmal. Ez azonban sport. Lengyelországból költöztem el, és most Veszprém sikeréért dolgozom. Mint minden meccsen, most is teljes szívvel fogok játszani” – mondta Szergej Koszorotov.

Idén számos jó meccset játszottunk, de valami hiányzott a találkozók végéről. A soron következő párharcokon szeretnénk megmutatni, hogy képesek vagyunk nyerni és minden pontért küzdeni. Elszalasztottunk néhány lehetőséget a gólszerzésre a Bajnokok Ligájában, de el kell jönnie egy pillanatnak, amikor minden a mi javunkra fordul, mert csapatként száz százalékot adunk magunkból” – ez pedig az orosz balátlövő Dmitrij Zsitnyikov véleménye, aki 2017 és 2021 között a Veszprém legnagyobb magyarorszégi riválisát, a Szegedet erősítette.

KIELCE–SZEGED (A-csoport)

A Kielce négy forduló után negyedik az A-csoportban, a Szegednek két pontja van. A két csapat 12 európai kupameccset váltott, a lengyel rekordbajnok fölénye nagy: tízszer nyert a mieink két sikerével szemben. A kielcei Szymon Sicko a játéknap előtt 31 góllal volt klubja házi gólkirálya, a szegedi Marko Sostaricnak ennél kettővel van kevesebbje. A Kielce (128) és a Pick (130) kapta a legtöbb gólt a csoportjukban az első négy találkozón. Mindeketten vezetik bajnokságukat, a Kielce a Gwardia Opolét (37–24), a Szeged a Csurgót győzte a múlt hétvégén.
„Európa legjobbjaival játszunk a Bajnokok Ligájában, sok mindennel készülünk! Mindennek ellenére megteszünk mindent, hogy jó eredménnyel jöjjünk haza Kielcéből. A legutóbbi meccsünk nem sikerült jól, a fiúkban és bennem is ég a bizonyítási vágy” – mondta Kárpát Krisztián edző a szegediek Facebook-oldalán látható video-miniinterjúban.

FÉRFI BAJNOKOK LIGÁJA, 5. forduló. Sport1 18:00 Telekom Veszprém KC–Orlen Wisla Plock (kommentátor: Bartha Zoltán, szakkommentátor: Császár Gábor, riporter: Fülöp Marcell, műsorvezető: Ágai Kis András, szakértő: Borsos Attila és Deli Rita); Sport1 20:30 OTP Bank-Pick Szeged–Aalborg Handbold (kommentátor: Méhes Gábor, szakkommentátor: Borsos Attila, műsorvezető: Petur András, szakértő: Borsos Attila és Deli Rita)
FÉRFI BUNDESLIGA. Füchse Berlin–Melsungen (kommentátor: Petur András, szakkommentátor: Borsos Attila)