Visszatér az Alley-oop, hogy felvezesse az NBA-szezont • SportTV

Visszatér az Alley-oop, hogy felvezesse az NBA-szezont

2023. 10. 22. 11:36    
Olvasási idő: 2 perc

Csabi és Bazska már gőzerővel készül arra, hogy ma este jó mélyen kielemezzék a nyári híreket és eseményeket, illetve átnézzék, mit tartogat számunkra az NBA 2023-24-es szezonja. Este kilenctől le lehet ülni a Sport1 elé, mert mi ezzel az Alley-ooppal fel fogjuk vezetni a szezont.

Nikola Jokic és a Denver Nuggets volt 2023-ban az NBA legjobbja.. (Fotó: Getty Images)

Volt itt minden, mint a búcsúban, vagyis azt is írhatnánk, hogy volt itt minden, ahogyan az az NBA-szezonok között szokott lenni. Nagy csereberék: például Damian Lillard, Jrue Holiday vagy Bradley Beal. Nagyon várt cserék, amik nem valósultak meg: James Harden megromlott romantikus kapcsolata Daryl Morey-val. Cserék, amiket évek óta vizionáltak, mégis csak most történtek meg: John Collins, Deandre Ayton. Edzőváltások olyan élcsapatoknál, mint a Bucks, a Suns vagy a Sixers. Továbbá a hosszú sérülésekből visszatérő sztárokat, így Kawhi Leonardot vagy Paul George-ot sem szabad elfelejteni. Szóval volt átalakulás bőven, és ez bizony sok dolgot új perspektívába helyez.

A két legmeghatározóbb dolog azonban a mi szempontunkból nem ezek között található, hiszen hosszú-hosszú évek óta egy magyar kosaras, Valerio Bodon Vincent számára kézzelfogható közelségbe került az NBA. A Summer League során a Boston Celticsnél próbált szerencsét, majd az edzőtábort és az előszezont már a Los Angeles Lakers játékosaként töltötte. Most pedig a Lakers fiókcsapatához, a South Bay Lakershez került. Ott van tehát továbbra is az NBA radarján, nagyon közel. Lehet neki szurkolni, hogy a sors úgy hozza, egyszer bemutatkozzon a ligában. Terveink szerint Vincent meg fog majd szólalni a szezon első Alley-oopjában.

A másik, az egész ligát forradalmasító dolog egy új sorozat, az In-Season Tournament (IST), Szezonközi-torna bevezetése. Emiatt lesz idén két győztese a szezonnak, az NBA bajnoka és mondjuk úgy, hogy a kupagyőztes. Az IST november 3. és december 9. között kerül megrendezésre, és nem titkoltan az a célja, hogy nagyobb rangot adjon az időszakban játszott alapszakasz-meccseknek. Hiszen a hat ötös csoport meccsei beszámítanak majd az alapszakasz végelszámolásába is, azonban a legmenőbb dolog majd december elején érkezik: az egymeccses egyenes-kieséses szakasz, amelyben a negyeddöntőket még hazai csarnokokban vívják, míg december 7-9. között Las Vegasban Final4-t rendeznek. Ezt a Sport TV kézilabdaszurkolói vélhetően értékelni fogják. Egy szó, mint száz, december 9-én valaki már nyer egy kupát majd. Kíváncsian várjuk, ki lesz az.

Egy kis extrával még készülünk, és ez nem más, mint egy Alley-oop – Sport TV Fantasy League az NBA hivatalos fantasy sorozatában. Már jó sokan vagytok, de jöhettek még nyugodtan, és hozhattak magatokkal még több embert. Ha elakadnátok, akkor a kód of1vuc. Csabi és Bazska ma megmutatja, ők hogyan gondolkoztak a ligával kapcsolatban, és hogy milyen csapataik lesznek. A játékról bővebben itt olvashattok.

ITT CSATLAKOZHATTOK!

Ami az első pár nap menetrendjét illeti. Nos, panaszra nincs okunk. Szinte minden bajnokesélyest látunk majd, lesz egy NBA360-as körkapcsolásunk, és európai időpontban rendezett meccsünk. E sorok írójának személyes véleménye: Az a Thunder – Nuggets érdekes lesz, figyeljétek majd nagyon Chet Holmgren játékát.

Alley-oop: október 22., vasárnap 21:00, Sport1 (élő)

Denver Nuggets – Los Angeles Lakers: október 25., szerda 1:30, Sport1 (élő); 9:30, Sport1 (felv.)

Golden State Warriors – Phoenix Suns: október 25., szerda 4:00, Sport1 (élő)

Trash Talk: október 26., csütörtök 17:00, Sport1 (élő)

Milwaukee Bucks – Philadelphia 76ers: október 27., péntek 1:30, Sport1 (élő)

NBA 360 körkapcsolás (benne nyolc mérkőzéssel): október 28., szombat 1:00, Sport1 (élő)

Alley-oop: október 28., szombat 18:00, Sport2 (élő)

New Orleans Hornets – New York Knicks: október 29., vasárnap 1:00, Sport1 (élő); 10:00, Sport2 (felv.)

Oklahoma City Thunder – Denver Nuggets: október 29., vasárnap 20:30, AMC Mikro (élő); 23:00, Sport1 (felv.)