James Harden végül tényleg a Los Angeles Clippershez került • SportTV

James Harden végül tényleg a Los Angeles Clippershez került

2023. 10. 31. 18:10    
Olvasási idő: 2 perc

Eldőlt minden dominó végre, így már nyugodtan elemezgethetjük az NBA-csapatokat a valós erősorrendjük alapján. Az utolsó játékos, akiről mindenki tudta, hogy menni akar (és menni is fog) egykori csapatából, az James Harden volt. Véget ért a története: Viszlát Philly, irány a Los Angeles Clippers!

Kawhi Leonard és James Harden most már egy csapatban szerepel. (Fotó: Getty Images)

Azzal, ha egy játékos hivatalosan is kijelenti, hogy cserét kér. Sőt, a sajtó azt is megírja, hogy pontosan melyik csapathoz szeretne szerződni, azzal teljesen kiszolgáltatja korábbi csapatát, hiszen a piac szabályai értelmében nem a valós árán, a valós ellenértékért cserébe fog csapatot váltani. Így könnyű úgy elhagyni egy csapatot, hogy annak a vezetősége, az egykori csapattársak és legfőképpen a szurkolók örökké haragosan gondoljanak majd rá.

James Harden Houston és Brooklyn után Phildalphiában is ezt az utat választotta. Pedig Daryl Morey, egykori kebelbarátja 2022 év elején nagyon sokat feláldozott azért, hogy az egykori MVP-t megszerezze Joel Embiid mellé a Sixershez. Ben Simmons, Seth Curry, Andre Drummond és két első körös választási jog repült a Sixerstől a Netshez Hardenért és Millsapért.

Aztán a philadelphiai állomáshely nem igazán vált be Hardennek, hiszen a nagy tervek ellenére 2022-ben és 2023-ban is a második körig jutott csak a csapat, előbb a Heat, majd a Celtics állította meg. 2023 nyarán azonban arról szólt minden, hogy James Harden nyilvánosan hazugnak nevezte Morey-t, és kijelentette, hogy nem fog többé pályára lépni a Sixersben. Az is nyílt titok volt, hogy szülővárosába akar szerződni a Clippershez. A hírek arról szóltak, hogy Terance Mann játékjogán áll vagy bukik a csere, és a szezonrajtig tényleg nem tudtak megegyezni a felek.

Most viszont végre nyélbe ütötték az üzletet. Talán az első bekezdést olvasva sejti már mindenki, hogy Mann nem került bele abba a csomagba, amit a Clippers Hardenért adott, ettől függetlenül, ha a franchise jövőjét nézzük, nem is jártak azért olyan rosszul Phildelphiában. A részletek:

A Clippers játékosa lesz Harden mellett PJ Tucker és Flip Petrusev.

A Sixersben folytatja Nicolas Batum, Marcus Morris, Robert Covington és KJ Martin, továbbá érkezik a Clippers 2028-as elsőkörös választási joga és a Thunder 2026-os védett elsőköröse is, 2029-ben pedig lehetősége lesz a Sixersnek kicserélni az elsőkörös választási jogát a Clippersszel. Emellett két második körös is van a csomagban.

Ahhoz, hogy ennyi játékos érkezzen Phillybe, Danny Greent ki kellett rakni a keretből.

A Los Angeles Clippersnél összeállt a Kawhi Leonard, Paul George, James Harden, Russell Westbrook négyes, amely papíron jól néz ki, öt éve pedig világverő csapatról beszéltünk volna. Mostanra azonban Harden és Westbrook 34, George 33, Leonard pedig 32 éves, és utóbbi két játékos eddigi Clipperses pályafutása azért a sérülések miatt nem nevezhető épp sikertörténetnek. Erős keret ez, ám a sérülések és az egók miatt azért kockázatos ez a legénység.

A Sixers papíron picit talán gyengébb lett, de legalább a szappanopera véget ért, és most már tényleg a munkára koncentrálhatnak Joel Embiidék. Egy hét csúszással ugyan, de minden nagyobb kirakós a helyére került, az erőviszonyokat ismerjük pontosan, száguldhat a szezon.

Egyébként a Clippers és a Sixers is 2-1-gyel indította a 2023-24-es szezont.

Indul a Szezonközi Torna

Ne feledje senki, november 3-án elkezdődik a Szezonközi Torna, amelynek meccseit keddenként és péntekenként vívják majd, és december 9-én ér véget a Las Vegas-i négyesdöntő fináléjával. A nyertesét majd nevezzük a szezon „kupagyőztesének”. Tegnap nyilvánosságra hozta a liga, hogy a torna mérkőzéseire egyedi parketteket készítenek majd minden arénában. Valljuk be, jól néznek ki!

Az első fordulóból mi a Denver Nuggets – Dallas Mavericks meccset adjuk majd, de ezen kívül három további élő NBA-közvetítéssel készülünk a héten:

Trash Talk: november 2., csütörtök 18:00, Sport2 (élő)

Phoenix Suns – San Antonio Spurs: november 3., péntek 3:00, Sport1 (élő); 13:30, Sport1 (felv.); 22:15, Sport2 (felv.)

Denver Nuggets – Dallas Mavericks: november 4., szombat 3:00, Sport1 (élő); 14:00, Sport2 (felv.)

Alley-oop: november 4., szombat 17:00, Sport2 (élő)

Philadelphia 76ers – Phoenix Suns: november 4., szombat 18:00, Sport2 (élő)

NBA Action: november 5., vasárnap 10:00, Sport2

San Antonio Spurs – Toronto Raptors: november 5., vasárnap 21:30, Sport2 (élő)