Szeged: folytatni a felzárkózást! • SportTV

Szeged: folytatni a felzárkózást!

2023. 11. 16. 11:47    
Olvasási idő: 2 perc

A szinte kilátástalanul rajtoló Szeged két szép győzelemmel reális esélyt teremtett, hogy csatlakozzon a versenyben maradó hat együtteshez az A-csoportban. A BL-újonc ellen tovább folytathatja a „nyomulást” Kárpáti Károly együttese. A szegedi meccs után megmutatjuk a 11-szeres BL-győztes Barcát is, amely a Veszprém Aréna rangadójára is készülve most még Lengyelországban, Plockban lép fel.

Mario Sostaric nehéz meccsen győzelmet remél (Fotó: pickhandball.com)

SZEGED–PELISZTER (A-csoport)

A Szeged egyelőre 4 ponttal a 7., a Peliszter pont nélkül utolsó az A-csoport nyolcasából. A előző fordulóban a Tisza-parti együttes a Zagreb ellen nyert szorossá váló mérkőzésen otthon, az északmacedónok kikaptak Kielcében
24–21-re. Az Eurofarm szerezte a legkevesebb gólt, 130-at a csoportból. A szegediek szlovén válogatottja, Mario Sostaric 35 góljával az egyetlen játékos a két csapatból, aki a BL-góllista top 10-ében foglal helyet. A két csapat még nem találkozott európai kupamérkőzésen.
Vasárnap a Szeged hazai pályán 30–25-re elvesztette otthon a magyar bajnokság csúcsrangadóját a Veszprém ellen, a Peliszter ugyancsak hazai pályán lépett fel, és győzött Golden Art ellen 39–16-ra.
„Örülök, hogy visszatérhetek és újra játszhatok Szegeden. Jól kell készülnünk, keményen dolgoztunk, és remélem pozitív eredményt érünk el. Még mindig megvan a spanyol rendszer, amit tíz éve játszanak, de az új edzővel és néhány új játékossal új dolgokat is vezettek be. Fel kell készülnünk fejben is, hogy az egész meccsre versenyben legyünk” – nyilatkozta a vendégek 30 esztendős szerb jobbszélsője, Bogdan Radivojevics, aki2019 és 2023 között négy évi szolgálta a Szegedet, többet közt két bajnoki címet is nyerve a csapattal.
„Csütörtökön kemény meccsre számíthatunk a Peliszter ellen, jó csapat és kiváló egyéniségei is vannak, ami teljes tiszteletet érdemel. Ezt a mérkőzést a legmagasabb szinten kell játszanunk, hogy végül elérjük a célunkat, vagyis a megnyerjük a meccset. Mi vagyunk az esélyesk, de ezt a pályán is bizonyítanunk kell” – mondta a másik szláv jobbszélső, a Szeged házi gólkirálya, Mario Sostaric.

PLOCK–BARCA (B-csoport)

A csoportot ugyan öt vereséggel kezdte, ám a hatodikban megszerezte első győzelmét a Plock, amely a Celjét győzte le. A Barca ezzel éppen ellentétes utat járt be: ötször sorozatban győzött a rajt óta, majd otthon kikapott a Veszprémtől egy gólzuhatagos találkozón 41–36-ra, ám így is vezeti a B-csoportot. A katalán csapat a múlt héten a 3. helyen végzett Szaúd-Arábiában a Super Globe-on, a tulajdonképpeni klubvilágbajnokságon, amelyen az elődöntő hosszabbításában kikapott a berlini Füchsétől, majd a 3. helyért legyőzte az Industria Kielcét. A két csapat legeredményesebb játékosának gólszáma közt tetemes a különbség, a katalánok franciája, Dika Mem 40-szer talált a kapuba, Przemyslaw Krajewski viszont „csak” 26 gólt ért el az eddigi 7 találkozón. A Plock hat meccsből mindössze egyszer nyert a Barca ellen, még 2014-ben.

„Lehet, hogy a Bajnokok Ligája legagresszívebb védelmével találjuk magunkat szemben. Ha nem jól olvasod a játékukat, akkor nagyon rossz pozíciókkal, mindig meghatódva dobsz. Talán több problémájuk van a pozíciós támadásban, de sokat teljesítenek a védekezésben. A Veszprém ellen hazai pályán elszenvedett vereség ezt a két pontot még fontosabbá, szinte létfontosságúvá teszi” – adott minielemzést az EHF BL-honlapjának Carlos Ortega, a Barca mestere, aki 2012 és 2015 között a veszprémiek szakmai munkáját irányította.

FÉRFI BAJNOKOK LIGÁJA, 8. forduló. Sport1 18:00 OTP Bank-Pick Szeged– Eurofarm Peliszter (kommentátor: Méhes Gábor, műsorvezető: Ágai Kis András, szakértő: Borsos Attila és Deli Rita); Sport1 20:30 Orlen Wisla Plock–Barca (kommentátor: Petur András, műsorvezető: Ágai Kis András, szakkommentátor-szakértő: Borsos Attila és Deli Rita)