A szegediek erősítenék playoffhelyüket • SportTV

A szegediek erősítenék playoffhelyüket

2023. 11. 22. 11:41    
Olvasási idő: 2 perc

Végre továbbjutó helyre került múlt héten, a BL-csoportkör első félidejének záró fordulójában a szegedi együttes. Mivel a második szakasz fordított tükörsorsolású az elsőhöz képest, a 8. játéknap a 7. ellenkező pályaválasztású párja. Vagyis az OTP Bank-Pick Szeged csapata, amely egy hete a Tisza partján nyolc góllal múlta felül ellenfelét, most Észak-Macedóniában szerepel vendégként.

Sebastian Frimmel, a szegediek osztrák balszélső klasszisa Bitolában 7-ről tovább növelheti idénybeli BL-góljainak számát (Fotó: Pickhandball.hu)

PELISZTER–SZEGED (A-csoport)

A csoportkör felénél tehát a Szeged a 6. – utolsó még nyolcaddöntős – helyen áll az A jelű nyolcasban, vendége továbbra is pont nélküli sereghajtó. A múlt heti szegedi 34–26-os siker egyik fő letéteményese Mikler Roland volt. a magyar válogatott klasszis kapusa a lövések 60%-át hatástalanította. 156 szerzett góljával az Eurofarm a 16 csapatos BL-mezőny legkevésbé eredményes együttese. A szegediek szlovén szélsője, Mario Sostaric 44 góljával a teljes sorozat góllistájának 3. helyezettje hét forduló után. Mindkét együttes győztes bajnoki mérkőzést vívott a hétvégén, a Peliszter a Vardar Negotinót verte meg nagyon (38–14), a Szeged az Egernél bizonyult sokkal jobbnak (42–28) a K&H Ligában.
„ A múlt héten egy jó első félidőt és egy katasztrofális második félidőt játszottunk a Pick Szeged ellen. Ennek nem szabadna megtörténnie velünk a bitolai meccsen. Jól ismerjük a szegedieket, nagyobb lesz a rotációjuk és néhány új kézilabdázójuk is itt lesz, akik nem játszottak Magyarországon. Hűséges szurkolóink előtt hiszek a jobb játékban és a jobb eredményben is” – mondta az EHF BL-honlapjának Braniszlav Angelovszki, az Eurofarm vezetőedzője.

PSG–KOLSTAD (A-csoport)

Az első kör után Kamil Syprzak,  a PSG Handball beállója a BL legeredményesebb játékosa, egy híján ötven találattal  (Fotó: Getty Images)

A két együttes 8-8 ponttal osztja a 3. helyet a csoportban a norvégok gólkülönbsége sokkal jobb (16, a 2-vel szemben), ami nem kis mértékben a múlt heti ötgólos kolstadti győzelemnek tulajdonítható a PSG ellen. 218 szerzett és 216 kapott góllal a párizsiak a legtermékenyebb támadó-és a leghatástalanabb védőjátékot mondhatják magukénak a csoportban. Két meccset vesztettek egymás után, ez legutóbb két idénnyel ezelőtt fordult elő velük a Bajnokok Ligájában. Az összesített góllista élén Kamil Syprzak áll 49 góllal, a kolstadti Sigvaldi Björn Gudjonsson a hatodik, 42 találattal. A hétvégi hazai bajnoki fordulót mindkét együttes győztesen zárta, a PSG az Aix (39–31), a Kolstad a Haslum (31–23) ellen.
„Nagyon fontos meccs ez a csoport állása, de a mentalitásunk szempontjából is. Egymás után két meccset veszítettünk el, így együtt kell előre lépnünk” – mondta Raúl González, a PSG vezetőedzője.
„Rengeteg pozitívumot levonhatunk a múlt heti meccsből, ugyanakkor van min javítanunk. Fejlesztenünk kell a védekező játékunkat, valamint a támadójátékunkban is kevesebb technikai hibát szabad elkövetnünk. Minden bizonnyal az egyik legnehezebb idegenbeli meccs az előttünk álló szezonban” – vélekedett Stian Gomo Nilsen, a Kolstad szakvezetője.

FÉRFI BAJNOKOK LIGÁJA, 8. forduló. Sport1 18:00 Eurofarm PeliszterOTP Bank-Pick Szeged (kommentátor: Méhes Gábor, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakkommentátor-szakértő: Borsos Attila és Deli Rita); Sport1 20:30 Paris St.-Germain HB–Kolstad Handball (kommentátor: Bartha Zoltán, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakkommentátor-szakértő: Borsos Attila és Deli Rita).