A Bucks, a Pacers, a Lakers és a Pelicans utazik Las Vegasba • SportTV

A Bucks, a Pacers, a Lakers és a Pelicans utazik Las Vegasba

2023. 12. 06. 17:09    
Olvasási idő: 3 perc

Eldőlt, hogy mely négy csapat vesz részt az NBA Szezonközi Tornájának négyesdöntőjén Las Vegasban. Talán senki nem lepődik meg, ha eláruljuk, hatalmas meccseket hozott az egymeccses egyenes kieséses szakasz.

LeBron James már tudja, hogy mehet Las Vegasba. (Fotó: Getty Images)

Pár napja már tudjuk, hogyan néz majd ki a Szezonközi Torna bajnoki trófeája, illetve az MVP-díjat, a kupa álomötösének relikviáját és az érmeket is meg lehet itt nézni. A Tiffany & Co. Victor Solommal karöltve tervezte meg őket, és minden nagyon szuperül sikerült. Az NBA azt is közölte, hogy a tévék képernyője előtt elképesztő növekedést hoztak már a Szezonközi Torna csoportkörének meccsei is. A Kings és a Warriors összecsapást csaknem 2 millióan követték, és ez volt a legnézettebb IST-meccs eddig, és egy tavalyi, a mostanihoz hasonló és összehasonlítható körülmények között zajló meccshez képet 93 százalékkal volt nézettebb. A torna meccseit átlagosan 1,5 millióan nézték a TNT-n és az ESPN-en, ami 26 százalékkal több a tavaly ilyenkor játszott meccsekhez képest. Novemberben a TNT és az ESPN közvetítéseink is nőtt a nézettsége.

Szurkolóként azonban minket nem ezek foglalkoztatnak igazán, sokkal inkább az, hogy már tudjuk, ki utazhat Las Vegasba.

A Milwaukee Bucks,

amely egy másodperc esélyt sem hagyott a New York Knicksnek. 146 pontot dobtak, amivel szezoncsúcsot értek el, és egy olyan csapat ellen, amelyik ennyit dob, és ott van a keretében Giannis Antetokounmpo (35 pont) és Damian Lillard (28 pont), nem nagyon lehet esélye senkinek. A Knicksnek sem volt, még úgy sem, hogy Julius Randle 41 egységig jutott.

Az Indiana Pacers,

amely meg tudta fogni a keleti konferencia első helyen álló Boston Celticset. Nagyrészt az úgy általánosságban is brutális szezont futó Tyrese Haliburtonnak köszönhetően, aki annyira el akart menni Las Vegasba, hogy még betegen is élete első tripla-dupláját (26 pont, 13 gólpassz, 10 lepattanó) mutatta be ezen a meccsen. Indianapolisban rájátszás-hangulat volt, ami biztos sokat lendített a hazaiakon, a Celticsben a sztárok megdobták a pontjaikat, és talán picit másképp alakulnak a dolgok, ha Kristaps Porzingis is pályára tud lépni.

A Los Angeles Lakers

nyerte az utolsó negyeddöntős meccset, legyőzte tehát a Phoenix Sunst. Ez a csata hozta a legszorosabb végeredményt, hiszen csak 3 ponttal nyrte LeBron Jamesék. A 21. szezonját taposó legenda ebben bőven benne volt, hiszen 15 pontot dobott a negyedik negyedben (összességében 31 pont, 11 gólpassz és 8 lepattanót mutatott be), de Austin Reaves sorsdöntő triplája, és egy minimum véleményes helyzetben bemutatott időkérésére is szükség volt. Ha visszanézi az ember, úgy tűnik, hogy Reaves úgy kért időt, hogy már nem volt nála a labda, amit ugye a szabály szerint nem tehetett volna meg. Ez azonban már nem számít, a Lakers továbbment, és megnyerte a harmadik Suns elleni meccsét is a szezonban.

A New Orleans Pelicans

lesz majd a Los Angeles Lakers ellenfele a másik nyugati elődöntőben. A Pelicans volt az egyetlen csapat, amely idegenben jutott tovább a negyeddöntőkből, méghozzá úgy, hogy a Sacramento Kingst győzte le 127-117-re. Sabonis és Fox hozta magát a hazaiaknál, azonban a Pelicans nagybetűs csapatként küzdött (hatan dobtak 10 pont felett), amelyben Brandon Ingram 30 ponttal volt a vezér. A hangulatra Sacramentóban sem volt panasz, azonban ez a meccs nem erről lesz emlékezetes, hanem arról, hogy egy harmoncas éveiben járó szurkoló elhunyt a találkozó közben a helyszínen.

Hogyan folytatjuk?

Remek hírünk van, mert minden meccset élőben közvetítünk majd a Las Vegas-i négyesdöntőről, ráadásul csütörtökön nagyon baráti időpontban, 11-kor rendezik a Milwaukee Bucks – Indiana Pacers meccset. A Los Angeles Lakers és a New Orleans Pelicans meccse hajnali háromkor kezdődik majd. Mindent élőben közvetít majd a Sport TV.

Milwaukee Bucks – Indiana Pacers, 1. elődöntő: december 7., csütörtök 23:00, Sport1 (élő)

Los Angeles Lakers – New Orleans Pelicans, 2. elődöntő: december 8., péntek 3:00, Sport1 (élő); 13:15, Sport1 (felv.)

NBA, in-season tournament, döntő: december 10., vasárnap 2:30, Sport1 (élő); 11:15, Sport2 (felv.)

További NBA-s programjaink:

Best of NBA – Atlanta Hawks – New York Knicks (1991-es alapszakasz): december 7., csütörtök 16:15, Sport1

Trash Talk: december 7., csütörtök 17:45, Sport2 (élő)

NBA Action: december 10., vasárnap 17:15, Sport1

Alley-oop: december 10., vasárnap 18:30, Sport2 (élő)