Veszprém: csata az élduóban maradásért • SportTV

Veszprém: csata az élduóban maradásért

2023. 12. 07. 01:07    
Olvasási idő: 2 perc

A második magyar-lengyel csata következik a szerdai izgalmas mérkőzésen elért szegedi győzelem után, amelyet a korábbi BL-győztes ellen arattak a kékek. A Veszprém idegenben is esélyesebb a már sokszor legyőzött Plocknál, de az esélyt valóra is kell váltani.

Szergej Mark Koszorotov gíyőzni megy exklubjához Plockba, bár tudja, igen nehéz dolga lesz a Veszprémnek

AALBORG–PSG (A-csoport)

Az Aalborg 12 ponttal a csoport második, a PSHG 9-cel az 5. helyen áll a csoportban. A múlt héten az Aalborg skandináv rangadón 29–24-re legyőzte a Kolstadot, a francia bajnok 26–24-re kikapott Kielben.  A párizsiak az 5. fordulóban 33–30-ra megnyerték a két csapat első mérkőzését. 270, illetve 269 góllal két együttes a legeredményesebb az A-csoportban. Az Aalborg 239-cel a második lgkevesebb gólt kapta a csoportban, nála kevesebbszer csak az RK Zagreb kapujába került kevesebbszer (235) a labda. Mindkét fél megnyerte legutóbbi hazai összecsapását, az Aalborg a Mors-Thy (38–32), a PSG a Toulouse ellen diadalmaskodott (34–31, idegenben).
„A párizsi meccs után egy kicsit csalódottak voltunk. Szerintem nagyon jó ötven percet játszottunk, de ez nem volt elég. Jó játékkezdésre van szükségünk, és a saját feltételeink szerint kell irányítanunk a játékot. A győzelemért megyünk, és akkor nagyon jónak tűnik számunkra a csoportkör folytatása” – nyilatkozta Stefan Madsen, a dánok edzője az EHF BL-honlapjának.

PLOCK–VESZPRÉM (B-csoport)

A Plock az elmúlt két fordulóban kétszer legyőzte a Celjét és a 7. helyen áll, 2 ponttal a Porto mögött. A Veszprém amely októberben öt góllal nyert a Palau Blaugranában – most saját Arenájában a „visszavágón” 31–30-as vereséget szenvedett a 11-szeres BL-győztes Barcától. Eddigi 7 győzelme egyikét éppen a Plock ellen aratta 28–21-re. A lengyelek korábbi két játékosa, Ignacio Biosca és Szergej Mark Koszorotov visszatér a Veszprémmel egykori klubja városába. A  Wisla egyetlen győzelmét a bakonyiak elleni 11 tétmérkőzésből 2014-ben aratta. A Veszprém 54–27-es, rekordkülönbségű győzelmet aratott városi kistestvére”, a Fejér-B.Á.L. Veszprém ellen a K&H Ligában, a Plock pedig 32–23-ra nyert a Piotrków ellen.
„A Veszprém remek csapat, de megvan az az előnyünk, hogy hazai pályán játszunk… Tisztában vagyunk vele, hogy nehéz lesz, de itthon bármi lehetséges” – mondta a meccs felvezetéseként Xavier Sabaté, a lengyelek vezetőedzője, aki korábban két idényen keresztül a magyar rekordbajnok szakvezetője is volt.
„Kemény és küzdelmes mérkőzésre számítok. A szezon elejéhez képest szerintem sokat javult a Plock játéka és meccsről meccsre jobban teljesítenek a lengyelek. Ez annak is köszönhető, hogy több játékosuk is visszatért a sérülésből. Tisztában vagyunk vele, hogy ők is ugyanúgy harcolni fognak a két pontért, mint ahogy mi. Fel kell készülnünk ellenük, hiszen nem lesz egyszerű dolgunk. Meg kell mutatnunk a csapatunk karakterét az év utolsó Bajnokok Ligája-összecsapásán… Amikor Plockban játszol, akkor meg kell mutatnod a csapatod karakterét, azt, hogy mennyire tudsz küzdeni a végső sikerért. A végén pedig az fog nyerni, aki jobban akarta a győzelmet. Xavi Sabaté együttese kifejezetten jól kézilabdázik otthon, amire készülünk is” – ezt meg Mark Koszorotov, a veszprémiek orosz játékosa mondta az exklubja előtti mérkőzés felvezetéseként jelenlegi együttese klubhonlapján.

BAJNOKOK LIGÁJA, 10. forduló. Sport1 18:30 Aalborg Handbold–PSG-Handball (kommentátor: Petur András, műsorvezető: Ágai Kis András, szakkommentátor-szakértő: Császár Gábor és Deli Rita); Sport1 20:30 Wisla Orlen Plock–Telekom Veszprém KC (kommentátor: Bartha Zoltán, műsorvezető: Ágai Kis András, szakkommentátor-szakértő: Császár Gábor és Deli Rita)