Ma elkezdődik az NBA első négyesdöntője • SportTV

Ma elkezdődik az NBA első négyesdöntője

2023. 12. 07. 17:24    
Olvasási idő: 2 perc

Az Indiana Pacers, a Los Angeles Lakers, a Milwaukee Bucks és a New Orleans Pelicans már Las Vegasban van, hogy megvívják az NBA történetének első négyesdöntőjét. Páratlan utazásra és fergeteges meccsekre számíthatunk, amelyeket mind élőben közvetíti a Sport1.

A négyesdöntő ágrajza. (Fotó: NBA)

Aki szokta követni, vagy követte valaha a budapesti vagy kölni kézilabda Bajnokok Ligája FINAL4-t, esetleg nézett már bele valaha egy kosárlabda Euroliga-négyesdöntőbe, az tudja, hogy csapatsportokban ezeknek az eseményeknek elképesztő hangulata van. Az egy dolog, hogy egy-egy csapat szimpatizánsai elkísérik a kedvenceiket az adott helyszínre, így rendszeriont lélegzetelállító hangulatot varázsolnak, de van ennek egy olyan sportszakmai értéke is, ami még ezen is túlmegy.

Itt nem hibázhatsz. Egyet sem.

NBA-s szemmel nézve egy négyesdöntőn, mivel csak egy meccset vívsz, minden találkozó hetedik meccs. Már nem lesz lehetőséged javítani, ha esetleg nem tudod legyőzni az ellenfeled, így minden egyes labdának, minden pillanatnak extra súlya van. Ezt eddig az NBA-től mi tényleg csak a hetediken meccseken kaptuk meg. Csak és kizárólag azokon a találkozókon fordult elő, hogy mindkét fél számára élet-halál harcról van szó.

A negyeddöntők során ezekből már megtapasztaltunk valamit, hiszen Indianapolisban, Milwaukeeban, Los Angelesben és Sacramentóban is elképesztő hangulat volt, és a négyből három esetben egyébként végül a hazai csapat jutott a legjobb négybe, csak a Pelicans tudott nyerni Sacramentóban. Las Vegasban viszont már nem lesz hazai pálya senkinek. Azt viszont már tudjuk, hogy néz majd ki a parketta a T-Mobile Arenában.

Elég mutatós, ugye?

Azt is tudjuk, hogy ezen az elődöntőkben összecsap majd a Milwaukee Bucks és az Indiana Pacers (figyelem, nagyon hálás időpontban, már 23 órakor nézhetjük őket élőben a Sport1-en), majd a Los Angeles Lakers és a New Orleans Pelicans is.

Hogy jutottak el idáig?

Keleten a Milwaukee Bucks kétszer győzte le a New York Knickst, illetve a Miami Heat, a Charlotte Hornets és a Washington Wizards skalpját gyűjtötték be az In-Season Tournamentben. Az Indiana Pacers sem kapott ki a kupában, ellenben a Cleveland Cavaliers, a Philadelphia 76ers, az Atlanta Hawks, a Detroit Pistons esett áldozatául a csoportkörben, hogy a Boston Celticst is kiejtse. Nyugaton a Los Angeles Lakers csak a hibátlan, és a programkában két Phoenix Suns elleni siker mellett egy Utah Jazz, egy Portland Trail Blazers és egy Memphis Grizzlies elleni diadal került a mérlegbe. A New Orleans Pelicans több szempontból is kivétel, hiszen amellett, hogy idegenben, a Sacramento Kings ellen vívták ki a négyesdöntőbe jutást, ők az egyetlenek, akiknek már van vereségük, a csoportban kikaptak a Houston Rocketstől, de megverték a Dallas Maverickst, a Denver Nuggetset és a Los Angeles Clipperst.

Sztárokban nincs hiány

A Szezonközi Torna során többen is kiváló teljesítmént nyújtottak, de eddig talán kiemelkedik az Indiana Pacers vezére, Tyrese Haliburton, illetve LeBron James, akik a negyeddöntőben is őrületes formát mutattak. Említést érdemel továbbá az eddigi teljesítménye alapján a Bucks és a Pelicans két-két ásza, Giannis Antetokounmpo és Damian Lillard, illetve Brandon Ingram és Zion Williamson is, de Anthony Davistől sem lenne meglepő valami kolosszális teljesítmény.

A Sport TV menetrendje a négyesdöntő kapcsán:

Milwaukee Bucks – Indiana Pacers, 1. elődöntő: december 7., csütörtök 23:00, Sport1 (élő)

Los Angeles Lakers – New Orleans Pelicans, 2. elődöntő: december 8., péntek 3:00, Sport1 (élő); 13:15, Sport1 (felv.)

NBA, in-season tournament, döntő: december 10., vasárnap 2:30, Sport1 (élő); 11:15, Sport2 (felv.)

További NBA-s programjaink:

Trash Talk: december 7., csütörtök 17:45, Sport2 (élő)

NBA Action: december 10., vasárnap 17:15, Sport1

Alley-oop: december 10., vasárnap 18:30, Sport2 (élő)