Megvannak az All-Star-cserék, és lesz Curry vs Ionescu dobóverseny • SportTV

Megvannak az All-Star-cserék, és lesz Curry vs Ionescu dobóverseny

2024. 02. 02. 19:03    
Olvasási idő: 2 perc

Kijelölték az edzők azt a 14 játékost, aki még csatlakozik az All-Star-gála kezdőcsapataihoz majd Indianapolisban. Ahogyan minden évben, most sincs teljes egyetértést ezt illetően, de szinte biztos, hogy plusz egy fő keletről még csatlakozik a keretekhez. Egy különleges dobóversenyt is rendeznek majd.

Steph Curry a 10., Anthony Davis a 9. All-Starjára készül. (Fotó: Getty Images)

Azt már bejelentették pár napja, hogy össze fog jönni a tripladobón a Steph Curry – Sabrian Ionescu párharc. Ionescu az a játékos, aki minden idők legtöbb pontját gyűjtötte egy hárompontosdobón. A New York Liberty WNBA-csapatának sztárja 2023 nyarán a WNBA All-Staron 37 pontot gyűjtött, összesen két dobást rontott:

A férfiaknál holtversenyben Steph Curry és Tyrese Haliburton a rekorder az egy körben megszerzett pontok tekintetében. Curry 2021-ben, Haliburton 2023-ban jutott el 31-ig. Mivel Curry trat minden triplarekordot az NBA-ben, így talán kijelenthető, hogy valójában a Curry-Ionescu összecsapásnál nem lehetne összehozni különlegesebb és nagyobb összecsapást.

2024. február 17-én megrendezik az All-Staron a Steph VS Sabrina párharcot. Mindketten a saját szabályrendszerük szerint dob majd (Curry férfi, Ionescu női labdával és távolságból).

No de térjünk át a gálameccsre, immár tudjuk, hogy keleten a Giannis Antetokounmpo  Joel Embiid, Jayson Tatum, Tyrese Haliburton, Damian Lillard ötöshöz Jalen Brunson, Tyrese Maxey, Donovan Mitchell, Jaylen Brown, Julius Randle, Paolo Banchero és Bam Adebayo csatlakozik majd. Három újonc is van köztük Banchero, Brunson és Maxey személyében. Itt zárójelben muszáj megjegyeznünk, hogy mivel Embiid közepesen súlyosnak mondható térdsérülés (meniszkusz) miatt biztosan kihagyja a gálát, így a szakértők által legjobban hiányolt játékosok, azaz Trae Young, Kristaps Porzingis, Pascal Siakam, Jimmy Butler, Derrick White vagy Scottie Barnes közül valaki még majd vélhetően kap meghívót.

Nyugaton LeBron James, Kevin Durant, Nikola Jokic, Luka Doncic és Shai Gilgeous-Alexander a kezdő, akiknek Steph Curry, Devin Booker, Anthony Edwards, Paul George, Kawhi Leonard, Anthony Davis és Karl-Anthony Towns lesz a csapattársa. Curry tizedszer, Paul George és Anthony Davis pedig kilencedszer All-Star. Nincs tehát sacramentói (Domantas Sabonis vagy De’Aaron Fox) a mezőnyben, de az európai nagyemberek közül sem jutott most jelölés Victor Wembanyamának, Lauri Markkanennek, Rudy Gobertnek vagy Alperen Sengünnek, ahogyan Jamal Murray és Chet Holmgren sem lesz ott Indianában.

Az All-Star-mérkőzés február 18-án lesz, a komplett hétvége pedig február 16-18. között kerül megrendezésre Indianapolisban. A Sport2-n élőben követhetjük majd pénteken a Rising Star-meccset, szombaton az ügyességi rendezvényeket és vasárnap a gálameccset.

Addig is tartogat még NBA-meccseket a Sport TV. Ezen a hétvégén például ez a műsor:

Alley-oop: február 3., szombat 23:00, Sport2 (élő)

Philadelphia 76ers – Brooklyn Nets: február 4., vasárnap 0:00, Sport1 (élő)

NBA Action: február 4., vasárnap 8:30, Sport1

Washington Wizards – Phoenix Suns: február 4., vasárnap 21:30, AMC Mikro (élő)