Az All-Star-gálán az NBA visszatér a hagyományokhoz • SportTV

Az All-Star-gálán az NBA visszatér a hagyományokhoz

2024. 02. 16. 11:41    
Olvasási idő: 2 perc

Indianapolisban rendezik 2024-ben az NBA szezonfelező All-Star-hétvégéjét, ahol a liga szinte minden szupersztárja jelen van ilyenkor. Hosszú évek után újra a keleti és nyugati konferencia legnagyobb sztárjai csapnak majd össze a vasárnapi gálameccsen. Emellett lesz egy történelmi dobópárbaj is, amelyen a WNBA és az NBA történetének legkiválóbb dobói, Sabrina Ionescu és Steph Curry is megmérkőznek. A Sport TV a hétvége minden fontos eseményét élőben közvetíti.

Indianapolis lesz a házigazda. (Fotó: Getty Images)

Indianát sokan a kosárlabda államának tekintik az Egyesült Államokban, mert körülbelül 100 évvel ezelőtt itt kezdődtek el a szervezett kézépiskolai kosárlabdaküzdelmek. Ráadásul itt született a legendás Larry Bird, és lakosságarányosan is ez az állam adta a legtöbb NBA-játékost a liga történelmében. Ezért is nagy dolog, hogy az NBA csúcseseményének számító All-Star-hétvége 1985 után újra Indianapolisba látogat. Valójában 2021-ben lett volna házigazda a város, de a koronavírus közbeszólt, és végül a 2024-es rendezés jogát kapta meg Indianapolis.

Az mindenképpen a hagyományokhoz való visszatérést jelenti, hogy hét év után ismét a Kelet és a Nyugat, tehát a két konferencia válogatottja csap össze. 1951-től 2017-ig ez volt a lebonyolítás rendje, azonban az elmúlt hat évben a két legnépszerűbb játékos draftolta a saját keretét. Giannis Antetokounmpo és LeBron James lesz a két konferenciaválogatott kapitánya, és ott sorakoznak mellettük a legnagyobb sztárok, mint például Nikola Jokic, Steph Curry, Kevin Durant, Luka Doncic, Jayson Tatum vagy a hazai pályán játszó Tyrese Haliburton. Tudásban tehát nem lesz hiány. Az azonban megmarad az elmúlt évekről, hogy az egyes negyedeket megnyerő csapatok pénzdíjat kapnak, amit az általuk választott jótékonysági szervezeteknek adnak majd.

A szombati játéknap az ügyességi versenyekről szól, és két hihetetlen újdonsággal is készülnek a szervezők. Az egyik, hogy összecsap egy dobóversenyen Sabrina Ionescu, a WNBA-ben szereplő New York Liberty játékosa, aki idén a WNBA All-Star tripladobóversenyén 37 pontot szerzett (27 kísérletéből 25 talált, tényleg érdemes megnézni azt a videót) és Steph Curry, az NBA történetének legjobb tripladobója. Izgatottan várják sokan ezt a párbajt, nehéz megmondani, ki nyerhet majd. A tripladobó-versenyen és a zsákolóversenyen is ott lesz a címvédő Damian Lillard és Mac McClung, az ügyességi versenyen pedig a helyi Indiana Pacers, egy All-Star hármas és három draftelső méri össze erejét. Két dolog extrán különlegessé teszi ezt a napot. Egyrészt, hogy az NFL-ben szereplő Indianapolis Colts otthonául szolgáló Lucas Oil Stadiumban rendezik, másrészt, hogy egy LED-ekből álló pályát telepítettek erre a célra, ami a lehetőségek végtelen tárházát kínálja. Bármilyen grafikát meg tud jeleníteni, de HD minőségben vissza lehet rajta nézni a legjobb jeleneteket is.

A pénteki nap a legjobb fiatalokról szól, akik a feltörekvő játékosok tornáján vesznek részt. Természetesen a francia csodaújonc, Victor Wembanyama neve szerepel legtöbbször a hírekben, de a legjobb újoncok, így Chet Holmgren vagy Brandon Miller, illetve a lekiválóbb másodévesek, így Paolo Banchero és Jalen Williams, vagy a 2024-es draftosztály fiataljai is feltűnnek a vetélkedésen.

A Sport TV természetesen élőben közvetíti mind a három nap eseményeit, és az éjjeli programokat nézőbarát időpontben felvételről is képernyőre tűzi. 

Az All-Star-hétvége tévés menetrendje:

Rising Stars: február 17., szombat 3:00, Sport1 (élő); 12:45, Sport2 (felv.)

NBA Skills Challenge: február 18., vasárnap 2:00, Sport1 (élő); 10:45, Sport1 (felv.)

All-Star-mérkőzés: február 19., hétfő 2:00, Sport1 (élő); 14:45, Sport1 (felv.); 18:00, Sport2 (felv.)

Mindezeken felül NBA-s műsorokkal is jelentkezünk a héten, amelyekben természetesen kiemelt téma lesz az All-Star-hétvége is:

NBA Action: február 18., vasárnap 11:45, Sport2

Alley-oop: február 18., vasárnap 21:00, Sport1 (élő)