Szeged: lehet egy kicsit feljebb? • SportTV

Szeged: lehet egy kicsit feljebb?

2024. 02. 21. 19:05    
Olvasási idő: 2 perc

Az 12. fordulóban a szegedi gárda előtt felsejlik a javítás lehetősége. Ha legyőzi a dán klassziscsapaz Aalborgot – a tavalyelőtti döntőst – ellenfeléét mindenképpen megelőzi. Hogy aztán a nagy tömörülésben ez mire lehet elég, nem látni: a köztük lévő két együttes, a Kielce és a PSG is egymással mérkőzik, amelyikük veszt. szintén a kékek mögé szorul, ha Dániában vendégsiker születik…

Sebastian Frimmel játéka fontos lehet egy aalborgi Szeged-bravúrhoz (Fotó: pickhandball.hu)

AALBORG–SZEGED (A-csoport)

A múlt héten az Aalborg nagy győzelmet aratott Zagreb ellen (32–22), a Szewged otthon két góllal bizonyult jobbnak a Kolstadnál (29–27).  Ha a dán együttes nyer, véglegesíti továbbjutását. 331 góllal az Aalborg a csoport második legeredmányesebb együttese, csak a PSG ért el több találatot (333). A fordított párosításban a Szeged ősszel 34–27-re nyert. A lt hétvégén a dán csapat elvesztette a kupadöntőt a GOG ellen (25–32), a Szeged Komlón szerzett két bajnoki pontot (35–29).

„Magunk mögött kell hagynunk a vasárnapi kupacsalódást, és előre kell tekintenünk. Nagyon jó helyen állunk a Bajnokok Ligájában, és továbbra is a saját kezünkben van a csoport első két helyének egyike. Nagyon jó meccset játszottunk a múlt héten a Zagreb ellen, és ezeket a jó pillanatokat magunkkal kell vinnünk a meccsbe egy nagyon jó szegedi csapat ellen” – mondta Stefan Madsen,  a dánok vezetőedzője.

„Az Aalborg ellen játszani  a szezon egyik legnehezebb meccse lesz nekünk. Ennek a mérkőzésnek a jelentőségét nem lehet alábecsülni, és a jövőben biztosan eldönti, hogy ki lesz az első és a második ebben a csoportban. Mindannyian tudjuk, mekkora a tét, és nagyon reméljük, hogy képesek leszünk egy nagyszerű mérkőzésre, megverhetjük a hazai kedvenc Aalborgot” – ez pedig a szegediek dán kapusa, Emil Kheri Imsgard véleménye.

PLOCK–MONTPELLIER (B-csoport)

A Celje elleni győzelemmel a Montpellier véglegesítette továbbjutását a múlt héten, jelenleg 12 ponttal 4. a csoportja táblázatán. A Plock 6 ponttal a 6. (pontegyenlőségben a Portóval), ebből négyet a legutóbbi két 2023-as találkozón szerzett, a Celje és a Veszprém ellen, ám 2024-ben kikapott a Magdeburgtól.

Sebastian Karlsson, a Montpellier svéd házi gólkirálya 57 góllal, Tin Lucin as Plock legeredményesebbje 52 alkalommal talált a kapuba az idényben. Ez lesz a negyedik összecsapás a két csapat között, a franciák kétszer győztek, a lengyelek egyszer, de kiverték a Montpellier-t tíz éve a BL selejtezőjében. Mindkét fél megnyerte legutóbbi hazai bajnokiját idegenben, az MHB 32–28-ra Dijonban, a Wisla 32–19-re Kaliszban.

„A Montpellier-nek nagyon kiegyensúlyozott csapata van, rendkívül erős védekezésben és nagyon gyors az ellentámadásokban. Ezen kívül van egy remek edzője, akinek köszönhetően nagyon jól kézilabdáznak. Nehéz találkozó lesz, de hazai pályán játszunk, és az Orlen Arénát megtöltő szurkolóink segítségével két pontot kell szereznünk” – nyilatkozta Xavi Sabate, a hazaiak spanyol mestere.

 FÉRFI BAJNOKOK LIGÁJA, 12. forduló. Sport1 18:30 OTP Bank-Pick Szeged–Aalborg Handbold (kommentátor: Méhes Gábor, szakkommentátor: Borsos Attila, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakértő: Cászár Gábor); Sport1 20:30 Wisla Orlen Plock–Montpellier Handball (kommentátor: Bartha Zoltán, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakkommentáto-szakértő: Borsos Attila és Császár Gábor)