Szóvivők Egyesülete Díj Máté Pálnak • SportTV

Szóvivők Egyesülete Díj Máté Pálnak

2024. 02. 23. 10:42    
Olvasási idő: 2 perc

Nagy büszkeség, hogy az elmúlt időszak Sport TV-s sikerei után újabb jó hírről számolhatunk be, hiszen a XVIII. Jótékonysági Szóvivő Bálon Máté Pál - aki immár 24 éve a Sport TV főszerkesztője - rangos elismerésben részesült, Médiadíjat kapott.

Máté Pál a díjátadón. (Fotó: Fördős Gábor / FGP)

Máté Pál, az AMC Networks International – Central and Northern Europe (AMCNI CNE) sport és sajátgyártású műsorokért felelős alelnöke, idén megkapta a Szóvivők Médiadíját, amely a sajtó munkájához szükséges partneri munkát, támogatást díjazza. A rangos szakmai kitüntetést a magyarországi szóvivőket és a kommunikáció egyéb területein dolgozó szakembereket tömörítő Magyarországi Szóvivők Országos Egyesülete ítélte oda Palinak. A díjjal a szóvivő és kommunikációs szakma kiválóságait, valamint a média jeles képviselőit tüntetik ki.

Máté Pál 24 éve a Sport TV főszerkesztője, ezt megelőzően a Magyar Rádió, a Duna TV és a Telesport munkatársa volt. Az ő vezetésével indult el 2000-ben a Sport1, majd 2004-ben a Sport2. A folyamatosan változó piacon a Sport TV szerkesztősége és csatornái mindig stabil pontot jelentettek a magyar médiában, amellett, hogy kiváló, szinte állandó csapat dolgozik a szerkesztőségben, sok-sok emlékezetes, történelmi közvetítés köthető a csatornák valamelyikéhez. Kommentátorként 2008-ban ő kiálthatta világgá azt, hogy a Szapporóban a magyar jégkorong-válogatott 70 év után feljutott a legjobbak közé.

Az évek során a Sport TV az élő közvetítések mellett egyre nagyobb hangsúlyt fektetett kiváló kísérőműsoraira, így született meg például a Harmadik Félidő, a Trash Talk, az Alley-oop, a Nyerő SzériA, a Csillagok Között, a Mai helyzet vagy épp a Heti helyzet. Ezek teszik teljessé a Sport TV, tartalomban rendkívül erős kínálatát, és ezeknek is köszönhető, hogy 2023-ban is a Sport TV-é volt a legnézettebb kereskedelmi sport portfólió.

Mindezekben vitathatatlan érdemei vannak Máté Pálnak, aki a magyar terület mellett a cseh és szlovák piacért is felel, hiszen az AMCNI CNE ebben a két országban is üzemeltet két sportcsatornát. A cseh és szlovák Sport1-en és Sport2-n is prémium, csúcsminőségű sportjogokat követhetnek a nézők.

Gratulálunk Palinak az elismeréshez, és további sikereket kívánunk a következő 24 évre is!

A XVIII. Jótékonysági Szóvivő Bál további díjazottjai:

Médiadíjak: Máté Pál (Sport TV), Ch. Gáll András (Index), Köböl Anita (ATV) és Perjési Tamás (HírTV)

„Szavak Embere” díj: dr. Kis Péter András, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal szóvivője

„Hiteles Tájékoztatásért” díj: dr. Szlávik János, infektológus-főorvos

Életműdíj: dr. Juhász Árpád, geológus

Nébih Médiadíj: Kossuth Rádió Hajnal-táj szerkesztősége

Influenszer: Szabó András Csuti