Ilyen meccsnyerőről álmodik mindenki • SportTV

Ilyen meccsnyerőről álmodik mindenki

2024. 02. 28. 12:45    
Olvasási idő: 2 perc

Olyan végjátékot hozott a Cleveland Cavaliers és a Dallas Mavericks meccse, hogy erre nehéz szavakat találni, de még az is könnyebb, mint meghatározni, milyen gigantikus meccsnyerőt dobott Max Strus a derbi lezárásaképpen.

Max Strus Luka Doncic mellől dobta be a meccsnyerőt. (Fotó: Getty Images)

Az NBA tegnapi játéknapján a Dallas Mavericks Clevelandbe látogatott. A meccset két ponttal (121-119) a Cavaliers nyerte meg, de ahogyan ez a végeredmény kijött, nos, abban minden benne van, ami a kosárlabda szépsége. Hiába dobott 45 pontot Luka Doncic, csapata vereséget szenvedett, hiába dobott 31 pontot Donovan Mitchell, mégsem róla beszél mindenki. Hanem az egyébként elég jó, de sztárnak semmiképpen sem mondható Max Strusról, aki jóformán egymaga nyerte meg a végjátékot a Clevelandnek. 110-100-as dallasi vezetés után öt hárompontos dobott az utolsó 3 perc 45 másodpercben, ebből négyet 70 másodpercen belül vállalt. Az utolsót pedig a lehető legjobb pillanatban, a dudaszóval egy időben, a saját félpályájáról, kb. 18 méteres távolságból. Azért kellett onnan dobnia, mert nem volt már időkérése a csapatának, és gyorsan kellett cselekedni.

A meccs összefoglalója:

Az utolsó 5 perc 1 másodperc:

A nagy dobás:

Hozzá kell ehhez tenni, hogy ez volt a második legtávolabbról szerzett dudaszós meccsnyerő dobás azóta, hogy bevezették a triplavonalat. Devonte Graham 2021-ben pár centivel messzebbről nyert meccset a New Orleans Pelicansnek az Okaloma City Thunder ellen. Igaz, ő döntetlennél tett egy kísérletet, és úgy nyerte meg a meccset, míg Strus megfordította az eredményt. Ebben a videóban 3:55-től látható Graham elképesztő dobása:

Max Strus a negyedik játékos az NBA történetében, aki egy meccs utolsó négy percében legalább 5 triplát tudott dobni. Az pedig extrán vicces, hogy egykor az NCAA Division II-ben dobott ő ennél távolabbról is meccsnyerőt, amikor a Lewis University színiben 23 méterről talált be:

Strust és a Clevelandet nem látjuk már a héten a Sport TV-n, de vasárnap az Alley-oopban készülünk egy nagy bejelentésre, ami kapcsolatos a csapattal és Strusszal is. Utána jön egy double-header is.

A műsor:

Trash Talk: február 29., csütörtök 19:00, Sport2 (élő)

New York Knicks – Golden State Warriors: március 1., péntek 1:30, Sport1 (élő); 15:30, Sport1 (felv.); március 2., szombat 0:00, Sport1 (felv.)

Miami Heat – Utah Jazz: március 2., szombat 23:00, Sport2 (élő)

NBA Action: március 3., vasárnap 12:00, Sport2

Alley-oop: március 3., vasárnap 18:00, Sport2 (élő)

Dallas Mavericks – Philadelphia 76ers: március 3., vasárnap 19:00, Sport2 (élő)

Boston Celtics – Golden State Warriors: március 3., vasárnap 21:30, Sport2 (élő)