Jöhet a három legnagyobb európai sztár európai főműsoridőben? • SportTV

Jöhet a három legnagyobb európai sztár európai főműsoridőben?

2024. 03. 16. 14:35    
Olvasási idő: 2 perc

A 2023-24-es szezonban el vagyunk kényeztetve itt Európában az NBA által, és ez nagyon jól megmutatkozik a sorozatos vasárnapi európai főműsoridőben zajló double-header meccsekkel. Ezen a hétvégén is komoly programot kapunk a liga legnagyobb sztárjaival.

Ahol Doncic és Jokics feltűnik, ott garantált a jó szórakozás. (Fotó: Getty Images)

Van továbbra is valami romantikus abban, hogy az NBA MVP-trófeájának legnagyobb esélyesei mind külföldiek. A basketball-reference számításai szerint a szerb Nikola Jokics a toronymagas esélyes, akit a kanadai Shai Gilgeous-Alexander követ, majd Giannis Antetokounmpo a harmadik és Luka Doncic a negyedik. A legjobb amerikai Jayson Tatum az ötödik helyen. Az nba.com ranglistáján ugyanez a helyzet az első ötben. Az pedig csak egy plusz információ, hogy mindkét listán a litván Domantas Sabonis a hatodik, és bárhogy számoljuk, ez így 5-1 a külföldi játékosok javára. Nem olyan nagy meglepetés ez a külföldi dominancia, hiszen 2018 óta nem volt amerikai MVP-je az NBA-nek (akkor James Harden nyert), és bár Joel Embiid 2023 nyarán amerikai állampolgár lett, az MVP-címet még hivatalosan kameruniként kapta.

A lényeg valójában az, hogy tele vagyunk külföldi, és elsősorban európai szupersztárokkal, és ha minden jól megy, a fent említett legjobbak közül három sztárt is láthatunk majd vasárnap európai főműsoridőben. Giannis Antetokounmpo és a Milwaukee Bucks a Phoenix Suns-szal játszik majd. Ehhez nem elhanyagoldható infó, hogy a Phoneix Sunsban szerepel például Kevin Durant és Devin Booker is (az nba.com fenti listáján Durant hetedik, Booker pedig tízedik, míg a basketball-reference-nél Booker a nyolcadik). Emellett lesz egy igazi balkáni derbi is, ahol Luka Doncic és a Dallas Mavericks fogadja majd a nyugati konferenciát vezető Denver Nuggetset és Nikola Jokicsot. Luka Doncic szerdán megsérült egy picit, és reméljük, ez nem lesz hatással már a vasárnapi programra. Jó volna látni ismét hülyéskedni ezt a két szuper fickót, mert amellett, hogy zseniális kosarasok, nagyon mókásak is.

Ezer százalék, hogy egész Szerbia és egész Szlovénia ott ül majd a képernyők előtt, hogy szurkoljanak a kedvencüknek. Mondhatjuk azt bátran, hogy az NBA részéről okos döntés így szervezni a vasárnapi meccseket, mert ez az európai nézőknek (persze főleg Görögországban, Szlovéniában és Szerbiában) egy ajándék.

Nem érdemes azonban csak erre az egy meccsre kihegyezni a sztárfaktort, hiszen szombat este a Houston Rockets azt a Cleveland Cavalierst fogadja, amely csapattól van egy dedikált mezünk, amit az NBA Fantasy League játékunkban meg lehet nyerni. Például a 27,7 pontos átlagot tudó, és ezzel ligaötödik Donovan Mitchell is parkettre lép. Íme a teljes program:

Houston Rockets – Cleveland Cavaliers: március 16., szombat 22:00, Sport1 (élő)

NBA Action: március 17., vasárnap 11:00, Sport1

Alley-oop: március 17., vasárnap 17:00, Sport2 (élő)

Milwaukee Bucks – Phoenix Suns: március 17., vasárnap 17:00, Sport2 (élő)

Dallas Mavericks – Denver Nuggets: március 17., vasárnap 20:30, Sport2 (élő)