Ilyen Kyrie Irving, ha épp zseniális • SportTV

Ilyen Kyrie Irving, ha épp zseniális

2024. 03. 18. 17:22    
Olvasási idő: 2 perc

Olyan meccsnyerőt dobott a Dallas Mavericks sztárja, hogy táthatja a száját mindenki, aki szereti a kosárlabdát, és az is, aki még csak most ismerkedik vele. A képességei továbbra is csodálatosak, és nagyon jó, hogy idén ebből a csapata is profitál.

Ezt a Kyrie Irvinget nagyon lehet szeretni. (Fotó: Getty Images)

Tegnap rendeztek egy várva várt Dallas Mavericks – Denver Nuggets meccset, amelyet nem csak a két csapat miatt, de az azokat vezető szupersztárok, így Luka Doncic és Nikola Jokic miatt is kiemelt figyelem kísérte. Kettejük közül Doncic meccse sikerült jobban, hiszen 37 pontig és 10 lepattanóig jutott, bár magához képest nagyon kevés, mindössze 3 gólpasszt adott. Jokic jócskán elmaradt a szezonátlagaitól, hiszen tőle egy 16 pont, 11 lepattanó, 7 gólpassz számsor nem épp extra, és a 37,5 százalékos mezőnymutató a szezon egyik leggyengébbje volt. Itt jegyeznénk meg, hogy a december 18-i Nuggets-Mavericks sem sikerült neki személy szerint túl jól.

Nézzünk azonban most valaki mást is meg! Nem, nem Faragó Ricsire gondolunk, aki ezúttal elkerülte a hosszabbítást, hanem azt a játékost, akinek köszönhetően ez elmaradt. Ő Kyrie Irving. Merthogy a meccset 107-105-re a Mavericks nyerte:

Páratlan izgalmak közepette született ez a texasi siker:

Ahogyan látható, tényleg ott lebegett a meccs felett a hosszabbítás pallosa. Azonban Kyrie Irving lélegzetelállító meccsnyerőjének köszönhetően kialakult ez a végeredmény:

Ebben a mozdulatban benne van minden, amiért Kyrie Irvinget szeretni lehet, mint kosárlabdázót. Kiszámíthatatlan, technikás, tehetséges. Bal kézzel ilyen horog-floatert dobni tényleg szinte lehetetlen. Ez volt a szezon második legtávolabbról dobott horogdobása (az amerikai szaksajtó ezt most annak hívja). Sőt hidegvérű tud lenni a legfontosabb pillanatban is. Bár ezt a 2016-os NBA-döntőben már egyszer nagyion is bebizonyította.

Annyira jó, hogy egy ilyen cikk születhet Irvingről, aki szépen csendben kiváló szezont fut. Nem hallani tőle fura megszólalásokat, nem panaszkodik sem a csapatára, sem a csapattársaira, hanem teszi a dolgát, és bár csak 46 meccsen jutott eddig szóhoz (és ezért All-Star sem volt), meccsenkénti 25,4 pontjával, 5,3 gólpasszával és 5,1 lepattanójával kiváló támogatást ad Luka Doncicnak. Azt pedig olyan jó volt látni, ahogyan minden csapattársa és még Mark Cuban is jól megünnepelte. Mert ha Irving okos, akkor egy csodálatos virtuóza ennek a játéknak, aki sok-sok örömet okoz.

A tegnapi játéknap másik nagy dudaszós meccsnyerőjét Bam Adebayo hajította a Pistons ellen:

Remélhetőleg a ránk váró héten is ilyen nagy momentumokat közvetíthetünk majd. Íme a Sport TV NBA-s menetrendje:

Trash Talk: március 21., csütörtök 19:00, Sport2 (élő)

Milwaukee Bucks – Brooklyn Nets: március 22., péntek 1:00, Sport1 (élő); 15:00, Sport1 (felv.); 20:00, Sport2 (felv.)

New York Knicks – Brooklyn Nets: március 23., szombat 18:00, Sport2 (élő)

NBA Action: március 24., vasárnap 11:00, Sport1

Alley-oop: március 24., vasárnap 19:30, Sport2 (élő)

Los Angeles Clippers – Philadelphia 76ers: március 24., vasárnap 20:30, Sport2 (élő)