Hivatalos: Újra összeáll a Dream Team • SportTV

Hivatalos: Újra összeáll a Dream Team

2024. 04. 17. 14:50    
Olvasási idő: 2 perc

Igaznak bizonyultak a hírek, Grant Hill és a Team USA megcsinálta, összerakták a jelenleg elérhető legerősebb amerikai keretet az olimpiára. Hivatalosan is bejelentették azt a 12 játékost, aki a Team USA-t képviseli majd, és hibát nem nagyon találunk benne. Lehet, hogy ez minden idők legerősebb amerikai csapata?

LeBron James vezeti majd az amerikai csapatot. (Fotó: Getty Images)

A USA Basketball hivatalosan is bejelentette a tervezett 12 fős keretét a párizsi olimpiára, és nyugodtan kimondhatjuk, nem kellett csalódnunk.

Igen, jól látja mindenki. Ennél csak nagyon nehezen lehetett volna egy pillanatnyilag erősebb amerikai válogatottat összerakni. Főleg olyan játékosokból, akik olyan mély nyomot hagytak a kosárlabdában, mint néhány résztvevő.

Idézzünk inkább a hivatalos bejelentést tartalmazó videóban szereplő Commontól:

„Mi lenne, ha mindenki összejönne? Mi lenne, ha az álmok valóra válnának? Mi lenne, ha Amerika legjobb kosárlabdázói mind összeállnának egy csapattá?”

Immár hivatalosan is a keret tagja ugyanis:

  • LeBron James
  • Kevin Durant
  • Jayson Tatum
  • Steph Curry
  • Joel Embiid
  • Anthony Davis
  • Devin Booker
  • Kawhi Leonard
  • Anthony Edwards
  • Tyrese Haliburton
  • Jrue Holiday
  • Bam Adebayo

Ebből a 12 főből 11-en All-Starok voltak 2024-ben, Jrue Holiday pedig csak azért nem, mert a Boston Celticsben picit hátrébb lépett a csapat sikereiért, de a tokiói olimpián fontos eleme volt az aranyérmes válogatottnak.

A videóban nem véletlen szerepel például a Dream Team (1992) és a Redeem Team (2008), mert ennek a keretnek az erőssége csak azokhoz fogható (meg persze az 1996-oshoz, amelyet csak azért nem tartanak erősebbnek mindnél, mert épp Michael Jordan nem volt a tagja, pedig csupa akkor csúcsformában lévő szupersztár alkotta), vagy akár még azokon is túltesz picit.

Az is igaz, hogy az Egyesült Államoknak egyre komolyabb ellenfelekkel kell küzdenie a világversenyeken, hiszen például az NBA jelenlegi öt legjobbja közül négyen külföldiek (Nikola Jokics szerb, Shai Gilgeaous-Alexander kanadai, Giannis Antetokounmpo görög, Luka Doncic pedig szlovén), és Joel Embiid is csak azért szerepel az amerikai csapatban, mert honosították a kameruni magasembert. Ettől függetlenül ez a csapat úgy a marketing, mint a tudás szempontjából tökéletes…

Az elmúlt 20 év legjobbja, LeBron James, a kosárlabdát minden korábbi játékosnál jobban megreformáló Steph Curry, a történelem talán legerősebb támadógépezete, Kevin Durant, a centerposzton Wilt Chamberlain nyomdokaiban lépdelő Joel Embiid vagy épp a Boston Celtics-szel az alapszakaszt besöprő Jayson Tatum nevét mindenki ismeri. Ha pedig ők összeállnak, akkor ennél erősebb amerikai csapatról pillanatnyilag biztosan nem lehet beszélni…

Szóval Commonra visszatérve. Az álom most valóra vált…

Amíg azonban idáig eljutunk, egy vélhetően parádés rájátszás vár még ránk, ami a Play-Innel tegnap már elkezdődött. A nyugati meccsek eredményeit nem spoilerezzük el inkább, mert meg lehet nézni a meccseket felvételről, de lehet kiváló NBA-meccseket nézni a hét hátralévő részében.

  1. New Orleans Pelicans – Los Angeles Lakers április 17., szerda 16:30, Sport2 (felv.)
  2. Sacramento Kings – Golden State Warriors:április 17., szerda 22:00, Sport2 (felv.)
  3. Philadelphia 76ers – Miami Heat:április 18., csütörtök 1:00, Sport1 (élő); 16:30, Sport2 (felv.)
  4. Chicago Bulls – Atlanta Hawks:április 18., csütörtök 3:30, Sport1 (élő); 20:45, Sport2 (felv.); 23:30, Sport1 (felv.)
  5. A 3. meccs vesztese és a 4. meccs győztese:április 20., szombat 1:00, Sport1 (élő)*
  6. Az 1. meccs vesztese és a 2. meccs győztese:április 20., szombat 3:30, Sport1 (élő)*

* Az eredmények alakulásával változhat. A spoiler miatt nem írjuk le, ki játszik a nyugati oldalról.

Trash Talk: április 18., csütörtök 18:45, Sport1 (élő)

Alley-oop: április 20., szombat 20:30, Sport1 (élő)

Minnesota Timberwolves – Phoenix Suns: április 20., szombat 21:30, Sport1 (élő)

NBA Action: április 21., vasárnap 11:30, Sport1

Los Angeles Clippers – Dallas Mavericks: április 21., vasárnap 21:30, Sport1 (élő)