Anthony Edwards alpári, de jól ismert módon ünnepelt a Suns ellen • SportTV

Anthony Edwards alpári, de jól ismert módon ünnepelt a Suns ellen

2024. 04. 27. 14:29    
Olvasási idő: 2 perc

A Minnesota Timberwolves 3-0-ra vezet a Phoenix Suns ellen, és ha Kevin Duranték nem találnak ki valamit, nagyon csúnya vége lehet a párharcnak. Anthony Edwards szinte biztosan a következő amerikai arca lesz a ligának, egyszerűen lubickol a rájátszásban, és nem rest kissé pajzánul, de legalább a pankráció legendás csapatára utaló módon ünnepelni.

Anthony Edwards nem igazán fogja vissza magát. (Fotó: Getty Images)

Ha valaki megkérdez egy NBA-szurkolót, kiben lát óriási potenciált a fiatal amerikai játékosok közül, szinte biztosan az elsők között említi majd Anthony Edwardst. Nem ok nélkül. A Timberwolves hátvédje átvette a vezérszerepet a csapatnál, és az egy dolog, hogy az alapszakaszban zseniális volt, és hogy a párizsi olimpiára készülő amerikai keretbe is bekerült, a rájátszásban ismét bizonyítja, hogy csodálatos játékos, akinek a legfontosabb meccseken sem remeg meg a keze. Trash Talk tekintetében pedig egyre biztosabb, hogy magát játszotta pár éve Adem Sandler Hustle című filméjében.

A Wolves-Suns párharc első meccsén már volt egy látványos jelenet, amikor Edwards gyerekkori kedvencének, Kevin Durantnek magyarázott kőkeményen. Durant nem tudom mást tenni, csak nevetett az egyébként végül 33 ponttal, 9 lepattanóval és 6 gólpasszal záró hátvéd gesztusain. Edwards azt mondta a meccs után, hogy élete egyik legnagyobb pillanata volt, hogy gyerekkori bálványának magyarázhat. Egyébként akkortájt épp 18 pontot termelt a harmadik negyed során, nem véletlenül jött ez ki belőle.

A második meccsen csendesebb volt, csak 12 pontot szerzett, de ettől még nyert a Minnesota.

A ma hajnali harmadik meccsen viszont visszatért, és még az első meccsnél is jobb tudott lenni. A Timberwolves megnyerte a harmadik meccset is, 126-109-renyert idegenben a csapat.

Megint Edwards volt a vezér, aki 36 ponttal, 9 lepattanóval és 5 gólpasszal fejezte be a meccset.

Most is a harmadik negyed volt a kulcs, akkor lépett meg a Timberwolves, így a negyed már csak az előny megtartásáról szólt. Három perccel a vége előtt, 118-99-nél Edwardsból megint előjött az őrült, és nem kicsit, hanem nagyon megünnepelte a sikert. Nem ízléses, de hatásos:

Ezért majd kap egy komolyabb büntetést, de a tényen nem változtat, a Minnesota szinte biztosan a következő körben van már, ahol – vélhetően a Lakers ellen szintén 3-0-ra vezető Denver lesz az ellenfele.  Edwards pedig nem csak suttyóságból, de a WWF-et, azaz a pankrációt érintő szaktudásáról is tanúbizonyságot tett, mert ez volt az egykor legendás D-Generation X (DX) csapat ünneplése. Ebben a videóban 3:45 körül jól látható, ahogyan Shawn Michael és Triple H bedobja a mozdulatot, amelynek a neve egyébként Suck it!, és a magyar jelentését nem írjuk le, de a gesztusból elég érthető…

A Wolves és a Nuggets vezet csak 3-0-ra eddig, ezen kívül a Thunder még veretlen (2-0 a Pelicans ellen), van négy 2-1-es párharcunk (Mavericks-Clippers, Knicks-Sixers, Pacers-Bucks és Cavaliers-Magic) és egy 1-1-ünk (Celtics-Heat) is. A Sport TV két európai főműsoridős meccset is képernyőre tűz a hétvégén, és persze Csabi és Bazska is jelentkezik majd az Alley-ooppal.

Alley-oop: április 27., szombat 20:30, Sport1 (élő)

New Orleans Pelicans – Oklahoma City Thunder (3. meccs): április 27., szombat 21:30, Sport1 (élő)

NBA Action: április 28., vasárnap 14:45, Sport2

Dallas Mavericks – Los Angeles Clippers (4. meccs): április 28., vasárnap 21:30, Sport1 (élő)