Szakmai elismerések a Sport TV arcainak • SportTV

Szakmai elismerések a Sport TV arcainak

2024. 05. 14. 15:02    
Olvasási idő: < 1 perc

Budapest, 2024. május 14. A Magyar Sportújságírók Szövetsége [MSÚSZ] gyulai közgyűlésén Petur András, a Sport TV kommentátor-műsorvezetője Feleki-díjat vehetett át, a csatorna NBA-szakértőjének, Dávid Kornélnak az év szakkommentátorát megillető Lázár Bence-díjat ítélték oda, míg Tőrös Balázs, a Trash Talk műsorvezetője, illetve az Alley-oop társházigazdája nívódíjat kapott a magyar kosárlabdát népszerűsítő anyagaiért.

Annyi kulisszatitkot elárulhatunk, hogy amikor Petur András megkapta a Magyar Sportújságírók Szövetsége meghívóját a gyulai közgyűlésre, megjegyezte: „Én még soha, semmilyen díjat nem kaptam”. 2024. május 13 után ez a kijelentés nem érvényes. A Sport TV kommentátor-műsorvezetője kapta meg ugyanis a magyar sportmédiában hosszú távon kiemelkedő teljesítményt nyújtó kollégát megillető Feleki-díjat. Ahogyan Máté Pál, a csatorna főszerkesztője laudációjában elmondta, „…rádiós DNS-sel született, de kiderült, hogy ez alakítható örökítőanyag, amely minden pályán nagyszerű teljesítményre képes” . A rádiós felmenőkkel büszkélkedő András a Harmadik Félidő című kézilabda-, illetve a Csillagok között című Bajnokok Ligája-magazin házigazdájaként, illetve főképp labdarúgó-, valamint kézilabda-mérkőzések, továbbá autósportesemények kommentátoraként évek óta magas színvonalon teljesít, amit már a nemzetközi mezőnyben is elismernek. Ezt példázza, hogy  szabadidejében vízilabda-világesemények, illetve rangos kézilabda-rendezvények magyar hangja is.

A Sport TV számára további elismerést jelentett, hogy két szakértőjét is díjra érdemesnek találta az MSÚSZ elnöksége. Tőrös Balázs, az amerikaisport-magazinok „örökös” szereplője, illetve NBA-mérkőzések (szak)kommentátora a saját YouTube-csatornáján közzétett, a magyar kosárlabdát népszerűsítő anyagaiért nívódíjat kapott.

Dávid Kornél, az egyetlen magyar NBA-játékos személyesen nem tudott részt venni az eseményen (klubja, a Milwaukee Bucks az Egyesült Államokba rendelte), így egyelőre személyesen még nem vehette át az év szakkommentátorát megillető Lázár Bence-díjat. De erre hamarosan sor kerül, méghozzá a szakmai díjak történetében először, élő televíziós adásban, a Sport TV Alley-oop című műsorában. Ott nemsokára kiderül, miért is Kornélt illette meg az elismerés 2024-ben.