Luka Doncic az Év Védőjének: „Engem te nem tudsz megfogni!” • SportTV

Luka Doncic az Év Védőjének: „Engem te nem tudsz megfogni!”

2024. 05. 25. 11:43    
Olvasási idő: 2 perc

A Dallas Mavericks már 2-0-ra vezet a Minnesota Timberwolves elleni nyugati döntőben. Ez azt jelenti, hogy mindkét idegenbeli meccsüket megnyerték Doncicék, ráadásul a másodikat a lehető legdemoralizálóbb módon, Doncic meccsnyerő stepback triplájával.

Kedves szavak LUka Doncictól. (Fotó: Getty Images)

109-108 – az egypontos különbség már árulkodik arról, hogy izgalmas meccset vívott egymással a Dallas Mavericks és a Minnesota Timberwolves. Azonban, ha valaki megnézi az összefoglalót, pontosan megérti azt, hogy Luka Doncic idegállapotba került a Rudy Gobert felett dobott meccsnyerő triplája után. Íme az összefoglaló és a mérkőzés utolsó öt perce.

Doncic a meccsnyerőn túl is nagyon sokat tett a sikerért, hiszen összehozott egy 32 pontos, 13 gólpasszos, 10 lepattanós tripla-duplát, bedobott öt triplát. Tehát megmutatta ismét, mekkora zseni is. Tisztában van ezzel ő is, hiszen a felvételek tanúsága szerint Rudy Gobertnek, az Év Védőjének azt üvöltötte eltorzult arccal, hogy „K…a nem tudsz megfogni engem!”. A meccs után a sajtónak egy laza mosoly mellett azt mondta, hogy ő ilyet nem mondott, hiszen szlovénul beszélt. Ezt pedig mi természetesen ezt el is hisszük neki… Főleg úgy, hogy Gobert viszont elárulta, hogy Doncic angolul és pontosan azt kiabálta, amit mindenki leolvasott a szájáról, de ez természetes, hisz mindig ezt szokta. Egyébként a francia center azt mondta, hogy egy normális játékos ellen elég lett volna ez a védekezés, csak épp Doncic ellen nem volt az.

Nagyon mókás egyébként, hogy Jamal Crawford az NBA X Live közben megjósolta, mit fog csinálni Doncic.

A Timberwolves szempontjából azért is fájó lehet ez a vereség, mert 18 ponttal is vezettek már. Ráadásul kétszer is kikaptak hazai pályán, így 2-0-s hátránnyal utaznak Dallasba a folytatásra, így jelentősen csökkent az esélyük arra, hogy a franchise történetében először döntőbe jussanak. Ez nem behozhatatlan hátrány, de az biztos, hogy nagyon nehéz helyzetben vannak most Anthony Edwardsék. Ami viszont valahol pozitívum lehet, az az, hogy úgy is csak 1 ponttal nyert a Dallas, hogy sem Edwardsnak, sem Karl-Anthony Townsnak nem volt jó meccse.

A keleti konferenciában is 2-0 az állás, azonban ott a Boston hazai pályán hozta a mérkőzéseket, és ma éjjel a harmadik mérkőzésre már Indianapolisban folytatják. A Sport1 pedig élőben közvetíti, ahogyan a szezon hátralévő összes meccsét.

Keleti döntő:

Boston Celtics (1.) – Indiana Pacers (6.): 2-0

Nyugati döntő:

Minnesota Timberwolves (3.) – Dallas Mavericks (5.): 0-2

A Sport TV közvetítései és műsorai a hétvégén:

Minnesota Timberwolves – Dallas Mavericks (2. mérkőzés): május 25., szombat 11:15, Sport2 (felv.)

Alley-oop: május 25., szombat 17:45, Sport2 (élő)

Indiana Pacers – Boston Celtics (3. mérkőzés): május 26., vasárnap 2:30, Sport1 (élő); 12:30, Sport2 (felv.)

NBA Action: május 26., vasárnap 11:00, Sport1

Dallas Mavericks – Minnestota Timberwolves (3. mérkőzés): május 27., hétfő 2:00, Sport1 (élő); 16:00, Sport2 (felv.)

Indiana Pacers – Boston Celtics (4. mérkőzés): május 28., kedd 2:00, Sport1 (élő); 14:15, Sport1 (felv.); 21:00, Sport2 (felv.)

Dallas Mavericks – Minnesota Timberwolves (4. mérkőzés): május 29., szerda 2:30, Sport1 (élő); 15:00, Sport1 (felv.); 22:00, Sport2 (felv.)