A Sport1 is a csúcsra ért a Győr hatodik BL-győzelmével • SportTV

A Sport1 is a csúcsra ért a Győr hatodik BL-győzelmével

Sport TV avatar Sport TV 2024. 06. 03. 13:22    
Olvasási idő: < 1 perc

Szenzációs sportsikert ért el a Győri Audi ETO KC azzal, hogy öt év után visszaült Európa trónjára, és megszerezte a klub hatodik BL-trófeáját. A finálé alatt a Sport1 volt a legnézettebb csatorna Magyarországon, és a Győr - Bietigheim döntő lett az elmúlt öt szezon legnézettebb kézilabda BL-közvetítése.

A BL-győztes Győri Audi ETO KC. (Fotó: MTI/Purger Tamás)

2019 óta vártak arra a magyar kézilabdaszurkolók, hogy ismét hazai csapat üljön a női kézilabda Bajnokok Ligája trónjára. A Győri Audi ETO KC végül megcsinálta, és az MVM Dome-ban rendezett FINAL4-on előbb az Esbjerget majd a Bietigheimet legyőzve megnyerte a legrangosabb nemzetközi klubsorozatot.

A Bajnokok Ligáját és a FINAL4-t közvetítő Sport1-nek kiváló nézettséget hozott a torna. A nézői számok alapján a Győri Audi ETO KC – Bietigheim mérkőzés lett az elmúlt öt szezon legnézettebb BL-közvetítése a csatornán, illetve az év eddigi legnézettebb közvetítése is. A Nielsen Közönségmérés adatai alapján a teljes lakosságból 518 ezren voltak kíváncsiak a közvetítésre.

A kereskedelmi szempontból kiemelten fontos

18-49 éves férfi tévénézők 9,9 százaléka nézte a döntő mérkőzést, amivel ebben a korcsoportban a Sport1-volt a legnézettebb csatorna Magyarországon

az adott idősávban (vasárnap 17:43-20:01).

A szezonból június 8-9-én még hátravan a férfi kézilabda Bajnokok Ligája négyesdöntője Kölnben. Annak ellenére, hogy ezúttal magyar csapat nélkül rendezik a tornát, a Sport TV a Lanxess Arnából közvetíti az Aalborg, a Barcelona, a Kiel és a Magdeburg mérkőzéseit. Bartha Zoltán és Borsos Attila kommentálja az eseményeket.

A jövőben is a Sport TV csatornáin követhetik a nézők a kézilabda Bajnokok Ligáját, Európa Ligát és Európa Kupát a közelmúltban kötött újabb, hosszútávó, több évre szóló megállapodás értelmében.