Itt az NBA új szupertriója: Paul George a Sixershez igazol • SportTV

Itt az NBA új szupertriója: Paul George a Sixershez igazol

2024. 07. 01. 10:32    
Olvasási idő: 2 perc

Friss és ropogós hír, hogy úgy néz ki, a pletykák beigazolódtak, és Paul George csapatot vált a nyáron, és Philadelihia felé veszi az irányt, legalábbis Shams Charania szerint csatlakozik Joel Embiidhez és Tyrese Maxeyhez. Itt az NBA új szupertriója.

Nem lesz több pacsi csapattársként. (Getty Images)

Az NBA két bombahír-robbantója Shams Charania és Adrian Wojnarowski. Ha ők beszámolnak valamiről, akkor 99,9 százalék, hogy hamarosan hivatalosan is megerősítik majd azt a cserét vagy igazolást. Közülük a The Athelticnél dolgozó Shams Charania robbantotta a hírt, hogy Paul George azt tervezi, a Philadelphia 76ershez szerződik.

Nem az a meglepő, hogy csapatot vált, mert azt a Clippers már bejelentette, és már alapból sejteni lehetett ezt, amikor nem kapott szerződéshosszabbítást. A Clippers a közleményében úgy fogalmazott, hónapokon át tárgyaltak, de akkor volt a különbség az ajánlat és a játékos fizetési igénye között, hogy nem tudtak megegyezni.

Az az újdonság, hogy a Sixers lesz a befutó, és az, hogy négyéves 212 millió dolláros szerződésről van szó – az utolsó év elviekben csapatopció. Ez azt jelenti, hogy a mostanra már hivatalossá váló 140.588 millió dolláros fizetési sapkából nagyjából 53 millió dollárt tesz majd ki George fizetése. Ezzel pedig vélhetően ismét összeáll három All-Star egy csapatban: Joel Embiid, Tyrese Maxey – aki szinte biztosan hosszabbít majd -, illetve Paul George. A Sixersnél egyénként most hivatalosan csak Joel Embiidnek, Paul Reednek, Andre Drummondnak, Eric Gordonnak és Ricky Councilnak van szerződése a 2024-25-ös szezonra. Joel Embiid, a 2023-as MVP ismét kapott maga mellé és szupersztárt, és vélhetően azt remélik, jobban sül el ez a kísérlet, mint James Hardennel.

Állítólag igen illusztris csapat utazott Los Angelesbe azért, hogy meggyőzze George-t, a klubtulaj, a vezetőségből Daryl Morey és Elton Brand, illetve a legendás Julius Erving is ott volt. Elton Brand egyébként karrierje talán legszebb időszakát épp a Clippersben töltötte egykor, nem ismeretlen tehát számára a város és a klub.

A Clippernsél véget ér tehát az az öt évig tartó kísérlet, amelyben a két LA-ből származó sztár, Kawhi Leonard és Paul George köré építettek fel egy csapatot, és amely a sok sérülés miatt nem ért el többet a 2021-es nyugati döntőnél. Igaz, az az eredmény a klub történetének legjobb szereplése. Leonard már megkapta a szerződéshosszabbítását korábban, de a szintén Los Angeles-i illetőségű James Harden és Russell Westbroom is rendelkezik szerződéssel a következő szezonra. Harden most hosszabbított, Westbrook pedig lehívta játékosopcióját, de utóbbit el akarják cserélni.

FUN Fact: Paul George 301, Kawhi Leonard 257 meccsen lépett pályára az elmúlt öt évben a lehetséges 428-ból, és mindössze 207 alkalommal futott ki a parkettre együtt a Leonard-George páros. Leonard 33 éves, George pedig 34.

Mivel George volt az egész 2024-es szabadügynökpiac legnagyobb sztárja – persze LeBron James mellett, de mivel james fia a Lakershez került a drafton, és mert egy kifejezetten jó barátja lesz az edzője, meglepő lenne, ha váltani szeretne -, sokan vártak arra, mi történik vele első körben, hogy úgy folytassák az erősítéseket. Érdekes napok jönnek.