Ősszel tér vissza a UFC • SportTV

Ősszel tér vissza a UFC

2017. 08. 09. 17:23    
Olvasási idő: 3 perc

A legtöbb sportágban megszokhattuk, hogy a sportolók nyári (amerikai foci, labdarúgás, kosárlabda), esetleg téli (baseball) szünetre mentek, a UFC mókuskereke az év nagyrészében uborkaszezon nélkül pörög. A helyzet ezúttal megváltozott, hiszen a szervezet egy közel egy hónapos pihenőt tart, amely idő alatt semmilyen gálát nem rendeznek. Az időzítés nem véletlen, hiszen az augusztus 26-án megrendezésre kerülő Mayweather – McGregor mérkőzés elől egy pillanatra se akarta elvenni a rekflektorfényt – ahogy azt se akarták, hogy egy augusztusi pay-per-view gála komoly visszaesést szenvedjen meg amiatt, hogy mindenki a MayMac show-ra tartogatja a pénzét.

A UFC ettől függetlenül keményen szeretne majd visszatérni, a rövid hiátusz után öt héten keresztül minden hétvégén rendeznek gálát, az év végéig pedig összesen 16 eseményt nézhetnek meg a ketrecharc rajongói. Nézzük a legfontosabb dátumokat:

Szeptember 2: A UFC idei negyedik európai gáláját a holland Rotterdamban rendezi meg. Bár a kártyán két rangsorolt nehézsúlyú (a hazai Stefan Struve és az orosz Alexander Volkov) ütközik meg a főmérkőzésen, és a korábbi női pehelysúlyú bajnok Germaine de Randamie is visszatér az oktogonba, az esemény többi résztvevője csak a hardcore UFC rajongóknak mond valamit. Mégis szinte biztos, hogy egy hónap szünet után mindenki ki lesz éhezve erre a Fight Nightra.

Szeptember 9: Edmontonban kerül megrendezésre a UFC 215, ahol a légsúly királya, Demetrious Johnson rekordot jelentő 11. alkalommal védheti meg a címét (kihívója ezúttal Ray Borg lesz). A UFC 213 elmaradt főmeccse is idevándorolt át, így Amanda Nunes és Valentina Shevchenko visszavágója egy remek co-main eventként funkcionálhat. Aki pedig a nehézfiúkat kedveli, annak a múlt és a jövő összecsapása lehet ínyenc falat, hiszen Junior Dos Santos és Francis Ngannou mérkőzésén valószínűleg nem lesz szükség pontozókra.

Szeptember 16: Több mint egy évnyi kihagyás után tér vissza a középsúly egykori bajnok, Luke Rockhold. A pittsburghi gála főmeccsén az a David Branch lesz az ellenfele, aki már második körét futja a UFC-vel, ám közte a WSOF szervezetének legyőzhetetlen bajnoka volt.

Szeptember 23: A UFC ismét Ázsiába látogat, a japán Saitama adhat majd otthont Ovince St. Preux és az egykori félnehézsúlyú bajnok, Mauricio „Shogun” Rua visszavágójának. A gálán bemutatkozik majd a UFC-ben az egykori K1 és Glory legenda Gokhan Saki, de egy elképesztően nívós szalmasúlyú meccset vívhat majd két brazil hölgy, hiszen Claudia Gadelha és Jessica Andrade is meccsel egymással.

Október 7: A UFC 216 főmeccse még nincs meg, ám a terv szerint Stipe Miocic védheti meg harmadik alkalommal az övét, a folyamatosan sérülésekkel bajlódó Cain Velasquez ellen – persze mindez csak azután, ha a UFC megállapodik a fizetésemelést kérő Miociccsal. A gálán visszatér decemberi veresége óta először sokak kedvenc UFC-s hölgyikéje, Paige VanZant is, aki Jessica Eye ellen a decemberben megalakuló divízió előszeleként, légsúlyban fog összecsapni.

Október 21: A költői szépségű lengyel Gdansk ad majd otthont az idei utolsó európai állomásnak, ahol ismét előnyben lehetnek az eurpai tehetségek. Nem lenne meglepő, ha lengyelek is szép számmal képviseltetnék magukat, így várható Jan Blachowicz, Marcin Held vagy akár Karolina Kowalkiewicz mérkőzése.

Október 28: A Sao Paulóban megrendezésre kerülő gálára egyelőre egy meccset jelentettek csak be, az viszont elképesztő csata lesz. Félnehézsúlyban fog összecsapni a hazai Glover Teixeira és a súlycsoport egyik legnagyobb tehetsége, a lett Misha Cirkunov.

November 4: A UFC tavalyi legagyobb durranását New Yorkra tartotta, az idei UFC 217 pedig láthatóan hasonló gálának ígérkezik. Michael Bisping több mint egy év után védhet újra övet, az ellenfele pedig minden idők egyik legjobbja, az egykor váltósúlyú bajnokként visszavonuló, ám most visszatérő legenda, Georges St. Pierre lesz. Joanna Jedrzejczyk a tavalyi Nagy Almában történő címvédése után ismét itt lesz, a kihívójaként Rose Namajunas próbál majd szerencsét. A hírek szerint legalább még egy, de lehet, hogy kettő címmeccsre is számíthatunk. A legfőbb jelöltek: Cody Garbrandt – TJ Dillashaw (harmatsúly), Max Holloway – Frankie Edgar (pehelysúly), Tony Ferguson – Khabib Nurmagomedov (könnyűsúly – átmeneti öv)

Ennél később még nem ismerünk párharcokat, úgyhogy csak a dátumok és a helyszínek következzenek:
November 11: Fight Night, Norfolk, USA
November 19: Fight Night, Sydney, Ausztrália
November 25: Fight Night, Sanghaj, Kína
December 1: The Ultimate Fighter 26 döntő, Las Vegas, USA
December 2: UFC 218, Detroit, USA
December 9: Fight Night, még nem ismert
December 16: UFC on FOX 26, Winnipeg, Kanada
December 30: UFC 219, Las Vegas, USA