Jelen, múlt, jövő: ETO, Real, Iniesta • SportTV

Jelen, múlt, jövő: ETO, Real, Iniesta

2018. 05. 21. 15:08    
Olvasási idő: 2 perc

Jelen, múlt és jövő egyszerre a Harmadik Félidőben, méghozzá Bartha Csaba és a Győri Audi ETO KC, a Real Madrid, Andrés Iniesta és Lionel Messi kapcsán.

Kezdjük némi kulisszatitokkal: Méhes Gábor mesélte, hogy a hétvégén Szegeden a kajak-kenu pályán nem tudott úgy végigmenni, hogy ne emlegették volna fel neki a „Kiss Éva! Kiss Éva kivédte!” kezdetű örökbecsűt. Lett belőle coub, köszönő üzenet, nehéz tőle elszakadni, na. És a csodás emlékű BL-győzelemtől nem is akarunk elszakadni, hiszen a mai Harmadik Félidő első szegmensét még mindig a Győri Audi ETO KC-nak szenteljük. Annál is inkább, mert a Petur András, Takács Rita műsorvezető-kettős vendége Bartha Csaba, a zöld-fehérek első ember lesz. A klubvezetővel a múltról (aligha kell magyarázni, melyik részéről), a jelenről (a BL-győztes számára nagyon izgalmas a magyar bajnoki hajrá) és a jövőről (Ambros Martin nélkül, de Veronica Kristiansennel, Leynaud-val és Brattsettel indul harcba az újabb címvédésért az együttes) is beszélgetünk.
A kézilabda kapcsán persze megkerülhetetlen lesz a következő Final Four is, amely a férfi BL sorsáról hivatott dönteni. A Borsos Attila, Juhász István, Matuz Krisztián hármassal a három francia (Montpellier, Nantes, PSG) és egy macedón (Vardar Szkopje) gárda részvételével szombat-vasárnap Kölnben zajló esemény esélyeit vesszük végig. A négyesből kettőnek (Montpellier, Vardar Szkopje) már van BL-diadala, kettő az első ilyen sikerről álmodik, jó kis „eszmecserének” ígérkezik a kölni négy találkozó.
A férfi kézilabda BL-lel ellentétben a spanyol bajnokság már véget ért, így aztán most elbúcsúztatjuk a két nagyágyút. Legalábbis a La Liga-idénytől, hiszen a Real Madridra még vár egy tétmeccs ebben a szezonban, a Liverpool elleni Bajnokok Ligája-döntő. A királyi gárda már arra figyelve tudta le a Villarreal elleni, 2-2-es döntetlent hozó összecsapást. Amit megállapíthattunk: tovább tart Bale idény végi jó formája, így aztán feladta a leckét Zidane-nak a Pool elleni összeállítást illetően. Amin pedig meglepődtünk: a Real kapujában Luca Zidane, a vezetőedző fia áll, neki ez volt az első meccse az első csapatban. Naná, hogy megnézzük, miképp jutott el idáig.
Ezek is eléggé érzelemdús pillanatok voltak, de nem foghatóak azokhoz, amelyek Barcelonában zajlottak le. A Real Sociedad ellen (1-0) intett ugyanis búcsút a klubnak a több mint két évtizedig itt szolgáló Andrés Iniesta. Beszédek, könnyek, kupák – a Harmadik Félidőben minden, ami egy ilyen legenda búcsúztatójához hozzátartozik. És persze szó lesz Coutinho remekbe szabott góljáról, valamint arról, a Barca mennyire kegyes az argentin szövetséggel, hiszen a vb előtt már meccsek óta nem hajtja „csapágyasra” Leo Messit.

(Sport TV)

A Sport1-en 20 órától élőben jelentkezünk a Harmadik Félidő című show-műsorral.