Az EHF-kupában végre kitörne az árnyékból az Érd • SportTV

Az EHF-kupában végre kitörne az árnyékból az Érd

2019. 12. 30. 16:13    
Olvasási idő: < 1 perc

A női EHF-kupa csoportkörének rajtja közeledtével az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) egymás után mutatja be a sorozatban induló csapatokat, benne a magyar együtteseket. Elsőként lássuk, mit írnak az Érdről!

„A magyar fővároshoz, Budapesthez közeli kisváros csapata reméli, ebben a szezonban kiemelkedik az árnyékból, és megmutatja a benne rejlő igazi potenciált – fogalmaz az eurohandball.com szakírója. – Az Érd fiatal és tehetséges kerete már megmutatta a képességeit, hiszen a magyar bajnokságban legyőzte a Siófokot, valamint kemény csatára kényszerítette az FTC-Rail Cargo Hungariát, mielőtt kikapott volna tőle.”

Az EHF illetékesei úgy érzik, a Kubany elleni meggyőző siker csak a kezdet, ráadásul ez egybevár a menedzsment törekvéseivel: a 45 éve alapított klub vezetői most már szeretnének hazavinni egy trófeát. Az efelé vezető úton „aranyban mérhető a súlya” Szabó Edina vezetőedzőnek, aki a francia válogatott stábjában eltöltött 15 éve, valamint az EHF-kupa-győzelemmel megkoronázott Cornexi-Alcoa-korszaka alatt rengeteg tapasztalatot gyűjtött.

„Nagyon kiegyensúlyozott csoportba kerültünk, nagyon jó csapatok ellen mutathatjuk meg, mire vagyunk képesek, de hát erről szól az EHF-kupa. A játékosaink nagyon motiváltak, mindent megteszünk a továbbjutásért, hogy folytathassuk az európai kalandunkat – jelentette ki Rácz Marianne sportigazgató. – Fiatal és tehetséges csapatunknak már vannak tapasztalatai az EHF-kupából. Ezt most szeretnénk tovább gyarapítani, úgy, hogy szem előtt tartjuk a teljesítmény fontosságát, és hogy az egyik legjobb csapat legyünk Európában. Különösen fontos, hogy csapatunk folyamatosan képviselje a közösségünket Európában, hiszen a tulajdonosunk Érd városa. Nagyon nagy számú gyerek játszik az utánpótláscsapatainkban, illetve vesz részt az általunk támogatott programokban a helyi iskolákban. Nekik és a szurkolóinknak is nagy élmény, hogy Európa legjobb csapatai közül néhányat vendégül láthatunk.”

A cikkíró ugyanakkor megemlíti, az Érd esélyei ellen szól, hogy a címvédő Siófok, valamint a sztárokkal tűzdelt Odense és a BL-tapasztalatokkal felvértezett Podravka Koprivnica is a trófeára hajt.

A Sport1-en január 4-én, szombaton élőben közvetítjük az Érd-Odense EHF-kupa-csoportmérkőzést.