Európa jegyében a Harmadik Félidő • SportTV

Európa jegyében a Harmadik Félidő

2020. 01. 05. 17:01    
Olvasási idő: 2 perc

A magyar férfi kézilabda-válogatott Európa-bajnoki esélyeinek taglalásával, az EHF-kupa-címvédő Siófok első meccse elemzésével, Nycke Groot-interjúval, valamint Tóth Gabriella stúdióbeli vendégszereplésével érkezik a 2020-as esztendő első Harmadik Félidő című műsora a Sport1-en.

Vasárnap, közvetlenül a Siófok-Köbenhavn EHF-kupa-csoportmérkőzés után a Harmadik Félidő is megkezdi 2020-as „működését”. Az például biztos, hogy a címvédő mérkőzése után helyszíni interjúkkal, illetve a meccs érdekességeinek elemzésével indul a Petur András vezette adás, amelyben szakértőként Tóth Tímea, Borsos Attila és Ágai Kis András is a segítségünkre lesz.

De az EHF-kupa elemzése nem áll le ennyiben, hanem a szombati infarktusos végjátékot produkáló két csapat, a DVSC-Schaeffler, valamint az Érd is terítékre kerül. A Loki eggyel nyert Törökországban, az Érd eggyel kikapott itthon a sorozat egyik legnagyobb esélyesétől, az Odensétől, megnézzük, a két „egylabdás” meccsen mi vezetett ezen végeredményekhez. Erről Tóth Gabriella, az Érd irányító-átlövője élőben is mesél majd a stúdióban, de meghallgathatjuk Nycke Grootot, az Odense irányítóját is, aki a nyári klubcseréje óta először játszott Magyarországon. Mit mondjunk, Érden szépen megünnepelték a bemutatás során, és mi sem tehetünk majd mást a Harmadik Félidőben.

Az adás befejező részében pedig a csütörtökön kezdődő, Magyarországon kizárólag a Sport TV-ben látható férfi Európa-bajnokság kerül előtérbe. A kerethirdetés vasárnap megvolt, sajnos két klasszis játékosunk, Bodó Richárd és Lékai Máté sérülése után nem épült még fel annyira, hogy elutazzon Svédországba. „Reménykedtünk, hogy akár Bodó Richárd válla, akár Lékai Máté térde rendbe jön, esetleg mindketten felépülnek az Eb-rajtig, de sajnos az állapotuk nem engedi meg, hogy akár csak közel teljes értékű munkát végezzenek, így nem tarthatnak velünk a kontinensviadalra. Természetesen nagyon sajnáljuk, hogy így kellett döntenünk, hiszen két meghatározó, klasszis játékosról van szó, azonban tovább kell lépnünk a hiányukon, és nélkülük is megteszünk mindent az Európa-bajnokságon” – mondta el Gulyás az mksz.hu-nak. A csapat szombaton Csehországot megverte, vasárnap zárt kapuk mögött kikapott tőle, ez a két felmérő volt az utolsó az Eb-rajt előtt.

A válogatott az E-csoportban Oroszországgal, Dániával és Izlanddal találkozik, az első kettő jut be a középdöntőbe.

A MAGYAR  VÁLOGATOTT EB-RE UTAZÓ KERETE
Kapusok:
Andó Arián (Balatonfüred), Mikler Roland (Mol-Pick Szeged), Székely Márton (Telekom Veszprém); jobbszélsők: Fekete Bálint (Cuenca), Hornyák Péter (Tatabánya), Tóth Ádám (Budakalász); jobbátlövők: Balogh Zsolt (Tatabánya), Bartók Donát (klub nélküli, legutóbb Lemgo), Máthé Dominik (Balatonfüred); irányítók: Győri Mátyás (Tatabánya), Ubornyák Dávid (Gyöngyös); beállók: Bánhidi Bence (Mol-Pick Szeged), Rosta Miklós (Mol-Pick Szeged), Sipos Adrián (Tatabánya); balátlövők: Ligetvári Patrik (La Rioja), Nagy Bence (Ferencváros), Szita Zoltán (Wisla Plock); balszélső: Bóka Bendegúz (Balatonfüred).

A Sport1-en 18:45-től élőben jelentkezünk a Harmadik Félidő című kézilabda-magazinnal.