Lékai Máté és Tóvizi Petra élőben a Harmadik Félidőben • SportTV

Lékai Máté és Tóvizi Petra élőben a Harmadik Félidőben

2020. 01. 12. 16:38    
Olvasási idő: 2 perc

Remek magyar kézilabda-hétvége után remek vendégekkel jövünk a Harmadik Félidőben: Tóvizi Petra, a DVSC Schaeffler és a magyar válogatott beállósa, valamint Lékai Máté, a Telekom Veszprém és a magyar válogatott irányítója lesz élőben a segítségünkre a stúdióban.

Ahhoz képest, hogy a tétmeccset vívó négy magyar csapatból csak a DVSC Schaeffler játszott hazai pályán, meglehetősen eredményes hétvégét zártunk. A magyar férfi kézilabda-válogatott a 2020-as Európa-bajnokság malmői csoportjában 26-25-re legyőzte Oroszországot (világversenyen először sikerült ilyen bravúr, beleértve a jogelőd Szovjetuniót is), a női EHF-kupában érdekelt csapataink közül a Loki a Baník Mostot, a Siófok a Magura Cisnadieit ütötte ki, míg az Érd a továbbjutás szempontjából vélhetően értékes ponttal gazdagodott a román Bistrita otthonában.

Mikleeeer! Roli!!!!

A magyar-orosz utolsó másodpercei végre nekünk kedveztek. Többször nézős!

Posted by Sport TV on Saturday, January 11, 2020

Így aztán bőven lesz téma a Harmadik Félidőben, amelynek első harmadát a hölgyeknek szenteljük. Tóvizi Petra, a DVSC Schaeffler és a magyar válogatott beállósa lesz a segítségünkre, aki többek között azt is elmondja, minek köszönhető az az elképesztő támadójáték, amit a Loki mutat az EHF-kupában. A csapat a selejtezőkkel együtt már hat meccset vívott a sorozatban, és 31 gól alatt egyszer sem állt meg. A BL-rutinnal felvértezett Baníknak speciel 36-ot lőtt a társaság, úgy, hogy a termésből és a játékból a tinédzserek is szépen kivették a részüket.

Íme, a Loki és talán a magyar kézilabda jövője!

A kétezres években születtek, de már a Lokiban villognak. Arany Rebeka, Szabó Dóra, Borgyos Panna és Poczetnyik Luca egy-egy villanása a DVSC Kézilabdacsapatában a Baník Most elleni EHF-kupa-meccsen.

Posted by Sport TV on Saturday, January 11, 2020

Petra is junior-világbajnok a keretben, amely egyre szebb reményekre jogosít, így aztán adja magát a kérdés: meddig juthat el a fanatikus tábora által biztatott Debrecen? Fanatizmusban Érden és Siófokon sincs hiány, mindkét csapatot busznyi szurkoló kísérte el Romániába, és nem is kellett csalódniuk. Mi pedig a HF-ben megnézzük, mi vezetett az idegenbeli bravúrokhoz!

A folytatásban újabb válogatott sztár lesz a vendégünk, az Eb-ről sérülés miatt lemaradó Lékai Mátéval elemezzük ugyanis a szombati lélekemelő oroszverést. Kivesézzük az utolsó fél perc eseményeit, Mikler zsenialitását, a fiatalok beugrását, sőt, ha a technika a segítségünkre lesz, még egy Malmö, Budapest „légihíd” is összejön. Ha igen, akkor Lékai a helyére lépő Győri Mátyással egyeztethet az eddig látottakról, illetve adhat neki tanácsot, hogyan kell egy dánverésre készülő csapat élére állni. Máté 2017-ből, hasonló helyzetből indulva egyszer már átélt világversenyen ilyen csodát. És ha ez nem lenne elég, Svédországból Bartha Zoltán és Nagy László is bejelentkezik, az orosz meccs tapasztalataival és a gyilkos északi „körút” (Dánia után Izland következik majd) előtti reményekkel.

Roli, a mi hősünk!

Mikler Roland, köszönjük, hogy jöttél, köszönjük, hogy így védtél. Bármi lesz, a világversenyen való első szovjet/oroszverést már nem lehet elvenni tőlünk!

Posted by Sport TV on Saturday, January 11, 2020

A Sport1-en 17:30-tól élőben jelentkezünk a Harmadik Félidő című kézilabda-magazinnal.